Volkswagen Polo 1.2 TDI BlueMotion Comfortline (2011)

Volkswagen Polo 1.2 TDI BlueMotion Comfortline (2011)

UitvoeringPolo 1.2 TDI BlueMotion Comfortline
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Nieuwe Polo BlueMotion opgehaald

• 228 km

Vandaag eindelijk onze Polo BlueMotion opgehaald! De auto hebben we in november 2010 besteld bij VW-dealer Avenu in Almere. Vwb de dealer: niets dan lof! De wijze van informatieverstrekking, tijd die voor je wordt ingeruimd, etc is prima en erg klantvriendelijk.
Onze vorige auto was een Corsa 1.6GSI uit 2009. Ook die hadden we nieuw gekocht. Helaas bleek dit een enorme benzinezuiper te zijn! Dat was de reden dat we over zijn gestapt naar de mooie Polo BlueMotion. Zeker aangezien we in ons eerste jaar met de Corsa al 35000km hadden gereden (met 1:10!)
We zijn van de luxe dus hebben bijna alle opties op de BlueMotion besteld. Alleen digi-radio en de asbak/aansteker zit er niet op. We vreesden wel voor het geringe vermogen! De Corsa had 150pk en de BM dus maar 70pk... Echter dit is ons bij de proefrit en eerste 200km ERG meegevallen! Je komt echt goed mee op de stadswegen en snelweg. Even op tijd terugschakelen is wel aan te bevelen.
Eerste indruk van de BM is heel positief! Compleet, weinig last van een brommende diesel, stuur licht lekker in de hand en de wegligging is prima. Over verbruik zeg ik nog niets omdat we daar te weinig voor hebben gereden.
Binennkort zal ik mijn update geven als er wat meer kms zijn gereden. Tot nu toe echter erg tevreden en geen spijt dat we de snelle Corsa de deur uit hebben gedaan!

Paar maanden verder

Inmiddels op de 15000km!! Moet zeggen dat de Polo erg fijn rijdt! Tot nu toe hebben we geen enkel probleem ondervonden. Zowel een lange vakantierit naar Schotland en Engeland heeft de Polo goed doorstaan.
Het verbruik is ook prima, maar niet zoals de fabrikant aangeeft... Dagelijks rij ik via de snelweg zo'n 80km. ook als ik rustig rijd (100km/h) ligt het verbruik tegen de 1:25. Dat is natuurlijk nog heel netjes, maar niet de 1:30 die beloofd was. maar goed.

Verder ligt de auto goed op de weg, is pittig genoeg om lekker snel weg te zijn bij een verkeerslicht en ook op de snelweg gedraagt hij zich als een goede concurrent van de meeste gemiddelde auto's. Tsjah soms wel ff terug naar z'n 4 en dan gas erop om ff snel in te kunnen halen. Maar goed, het is dan ook een 1.2.

PRIVATE LEASE Volkswagen Polo