Volkswagen Passat Variant 2.0 Highline (2001)

Volkswagen Passat Variant
Volkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat - interieurVolkswagen Passat - interieur

UitvoeringPassat Variant 2.0 Highline
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2006

ERVARING:

De auto heb ik nu een week in mijn bezit en bevalt me prima en vooral in de HIGHLINE uitvoering goed en netjes afgewerkt en overzichtelijk. Je hebt veel ruimte,ook op de achterbank en dat is een groot verschil met de bmw die ik hiervoor had.

Het is even wennen met het vermogen en met de karakter van de motor als je een 6 cilinder gewend bent met 192 pk of 116 pk van de passat daarin tegen weegt de passat wel driehonderd kilo minder. later zal ik meer ervaringen opschrijven als ik meer kilometers heb gemaakt.

Ik heb de auto zonder garantie gekocht waarbij wel alle documentatie bij zit.
Het is een ex-lease auto.

Er zaten nog winterbanden onder dus er moesten eerst een nieuwe set banden onder gelijk maar 17 inch 225 eronder en dat staat geweldig zie foto’s.

Na vier jaar sturen in deze auto bevalt me nog steeds goed.
En gaat nog niet weg.
Er komen hier en daar wel een kraak en vooral van de armsteun
en van de armsteun van de passagierdeur.
De alcatara-bekleding begint pluizen te vertonen.
Ik kan niks anders zeggen dan een fijne en probleemloze auto.Een hoop ruimte achterin waar de kinderen zitten en die zijn in die vier jaar aardig gegroeid en zitten het fijnst nog achter in de passat.
Met de complimenten van de apk keurmeester waar nog geen spatje roest aan te vinden is.Of sporen van olie lekkage's.
Daarom blijven wij nog wel even sturen in deze fijne auto.

Stelmotor vervangen achterklep.
Grote beurt.
Update 31-07-06
Linker lamp stuk.Zo even een nieuwe lamp er in en klaar is kees maar nee hoor. De houder waar de lamp in zit is verbrand dus even naar de garage.
Ik had het beter zelf kunnen doen.
Uit/in bouw plus kabelset 30 EURO
Kabelset 16,35 EURO
Gloeilamp 11.76 EURO
Kleinmat 1.80 EURO
INCL btw TOTAAL 71.29 EURO

UPdate 02-10-06
Kilometerstand 107202
APK KEURING
Plus reparatie knipperlicht schakelaar.

Update 15-11-06
Kilometerstand 109460
Ben ondertussen al weer bij de garage geweest omdat het olielampje ging branden,bij de garage 1 liter olie bijgevuld.toch wel erg snel even in de gaten houden of er geen lekkage zijn of andere nare dingen.
kosten 29.48 euro.
Week later gaat mijn lampje branden van de remmen. Blijkt dat er remvloeistof bijgevuld worden.Bij een andere garage gedaan kosten 0 euro.
Ik heb mijn twijfels of er bij de eerste beurt wel alles is gedaan.

Update 06-12-06

116.41 bedieningslot
Totaal 586.46 euro.

UPdate 13-03-07
Kilometerstand 114000
Vernieuwen v/d remschijven en remblokken voor en achter.
kosten 593.32 euro
1 liter olie bijvullen 29.48 euro
totaal 622.80 euro
Het blijkt dat het normaal is bij deze type motor dat er 1 liter op de 5000 km wordt verstookt??

Totalen kosten tot nu toe: 1209.26 euro

Apk keuring 70,17 euro
Totaal 1435,65 euro

09-01-08
Kilometerstand 125000
Auto stonk naar benzine scheur in de luchtbuis.
En tweeliter olie.
Kleinmateriaal
Motor reinigen
168,61 euro
Totaal 1604,26 euro

24-09-08
Kilometerstand 136700
apk kleine beurt en airco
€277 euro
totaal €1881,26

22-06-09
Kilometerstand 145000
Het werd wel eens tijd om even mijn review bij te werken.
Bij de vorige beurt van de auto de longlife olie er af laten halen en er 10w40 in laten doen.
Inmiddels hoeft er geen olie meer bij om de 5000 km maar is inmiddels gestegen naar 7000/ 8000km. voor de rest geen bijzonderheden.

07-09-09
Kilometerstand 150000
Grote beurt plus APK geen bijzonderheden.
Bij deze beurt zijn distributie riem vervangen incl waterpomp,multiriem en spanrollen. dus een pittige rekening van 928.80 euro. Maar zeker de moeite waard.
Ik wil nog zeker twee jaar door rijden met deze auto het dat gaat me zeker lukken want de auto bevalt me nog steeds onzettend goed.
Het is nog altijd prettig om in deze kleur combinatie rood met lichte interieur rond te rijden.
De totalen kosten zijn dus gestegen naar 2810.06 euro in drie jaar.
Opzicht valt me de kosten nog mee, ook omdat ik de auto vrij goedkoop heb kunnen kopen waarbij ik geen garantie had bij de koop.

18-09-10
kilometerstand 162000
Kleinebeurt en apk.
IK heb een tijdje goedkopere benzine getankt en naar enkele maanden viel me op dat het verbruik van de auto omhoog ging en de auto begon in te houden.
Mij is toen aangeraden weer bij een merk station te tanken.
Ik heb gelijk eerst alles laten reinigen,brandstoffilter vervangen,injectoren en inlaatkanaal laten reinigen.
Wat een verschil de auto trekt weer goed op houdt niet in.
Het verbruik is ook weer beter geworden.
Dus mensen pas op met goed koper benzine voor die paar centen meer kun je beter goede benzine kopen.
kosten tot nu toe 3126,77 euro.

7,0