Volkswagen Passat Variant 1.9 GL KAT-Diesel (1993)

Volkswagen Passat Variant
Volkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat Variant

UitvoeringPassat Variant 1.9 GL KAT-Diesel
Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf2000

Deze Passat is een 1.9TD in plaats van een 1.9D, deze motor is origineel in deze auto meegekomen waarom er geen TD bij staat weet ik niet.

Deze luxe GL uitvoering is een aangename auto, stationair draaiend hoor je bijna niet dat het een diesel is. Wanneer er aanspraak moet worden gemaakt op het vermogen dan laat ie horen waar ie zit, hinderlijk vind ik het niet. Ik cruise 1x per jaar naar Oostenrijk met ca 160kmh en ook dan is het motorgeluid niet storend.

Helemaal storingsvrij was deze auto niet, bij 160000! km is de 1e distributieriem vervangen, bij 260000, dus 100000km later heb ik als 2e de riem vervangen. Ongeveer 5000km later breekt er een stukje van een wigje van de binnenkant van de poelie van de distributieriem af, deze vervangen. 6mnd en ca 25000km later knapt de bout van de poelie en motorschade als gevolg (ik was vrij op tijd na raar lawaai onder het rijden) een 6 tal kleppen krom, klepstoters kapot, kop vlakken.
Schade bijna € 900,=

Verder een probleemloze fijne reis- en pakezel.

Ben nu aanbeland bij de 4ton de auto loopt steeds beter, olieverbruik ik ca 1 liter op 10.000km dus dat valt ook nog wel mee, je kunt wel vernemen dat de tand des tijds eraan knaagt, er zijn wel een aantal slijtage deeltjes, o.a een draagarmrubber totaal versleten en een voor-wiellager, ook is er een achterschokbreker defect. Verder weinig onderhoud, nu maar eens op zoek naar een nieuw type Passat.

7,0