Volkswagen Jetta 1.9 TDI 105pk Comfortline (2008)

Volkswagen Jetta
Volkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen Jetta - interieurVolkswagen Jetta - interieurVolkswagen Jetta - interieurVolkswagen Jetta - interieur

UitvoeringJetta 1.9 TDI 105pk Comfortline
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

tevreden

Sinds november Jetta gekregen als leaseauto. Keuze gemaakt voor deze auto in verband met de DSG-automaat. Auto bevalt uitstekend en in het eerste half jaar geen problemen gehad. Het gemiddelde verbruik bedraagt 1 op 18.

De auto heeft net zijn eerste beurt gehad. Het olieverbruik is minimaal, een liter moeten bijvullen op 27000 kilometer voor een nieuwe auto vind ik keurig.

De DSG-automaat is een echte aanrader. De bak schakelt prima en op tijd. Met name door mijn vele filekilometers is dit echt een aanrader.

Nog steeds tevreden

Inmiddels staat de teller op ruim 40.000 kilometer. Het olieverbruik is gedaald tot nagenoeg nul. Sinds de vorige beurt heb ik geen olie meer hoeven bijvullen.

Deze auto ga ik steeds meer waarderen. Vooral tijdens de vakantie naar Zuid Frankrijk. Alle vakantiebagage kon gewoon in de kofferbak en er ging net zoveel mee als in mijn vorige auto een Ford Mondeo Station. De ruimte voor oudste dochter op de achterbank is wat aan de krappe kant.

Tijdens de rit over de A-71 en A-75 in Frankrijk viel met name de motor en DSG-automaat in positieve zin op. De motor rijdt altijd in het juiste toerental en bij met constant 140 rijden op de cruise control een zeer ontspannen rit. De bak schakelt bij een klim op tijd terug. Bij de afdelingen de bak op handbediening zodat er op de motor geremd kon worden. Werkte ook uitstekend.

In het dagelijks gebruik voldoet de auto zeer goed, met name bij het filerijden is de DSG-automaat een verademing.

Je begrijpt al, nooit meer een handbak.

De wegligging op zomerbanden is beter dan op de winterbanden.

De afgelopen 40.000 kilometer geen bijzondere storingen gehad. Het enige was dat de asbakverlichting en sigarettenaanstekerverlichting het begaven. Voor een roker die veel in het donker rijdt lastig. Belachelijk dat hiervoor bij de dealer een afspraak gemaakt moest worden om een nieuw lampje te verplaatsen.

Verder dik tevreden.

schade

Schade welke is gereden in parkeergarage hersteld. Keurig gedaan. Verder blijft de auto prima voldoen. Nog steeds geen bijzonderheden alles werkt zoals het hoort. Volgende week met vier volwasseen en bagage een weekend naar de Ardennen. Benieuwd hoe volwassenen het op de achterbank volhouden. Lijkt mij geen pretje.

Tweede onderhoudsbeurt

Inmiddels is de auto een jaar oud en ruim 55000 kilometer verder. Vandaag heeft de auto zijn tweede beurt gekregen. Sinds de vorige beurt geen olie meer hoeven bijvullen. Het olieverbruik is tot 0 gereduceerd. Voor een TDI van VW wel bijzonder. Verder geen enkele klacht. Auto doet wat ie moet doen. De DSG-bak blijft een genot. De winterbanden zitten er inmiddels ook weer onder. Opvallend is dat het weggedrag van de auto met winterbanden minder is dan met de zomerbanden. Voor een verstokte Ford rijder doet het wat zeer om te zeggen, maar als de auto zo blijft bevallen kan de volgende wel weer een VW worden. Nieuwe Jetta zojust gezien, lijkt me wel wat.

Het wordt saai, ik blijf tevreden

De teller staat inmiddels op bijna 94.000 kilometer. De Jetta blijft prima bevallen. Ook dit jaar weer een lange vakantierit gemaakt naar Zuid-Frankrijk. Dan blijkt weer de DSG-bak zijn nut te bewijzen. De volgende auto wordt zeker weer een automaat op basis van dit principe. De ruimte op de achterbank blijkt nu wat krap te worden. Kinderen worden groter. Wellicht de volgende toch maar weer een slagje groter. De motor gebruikt nog steeds geen olie. Hoef tussen de beurten niet bij te vullen. Het gemiddelde verbruik ligt rond de 1 op 18.

Dus ik blijf tevreden over de auto.

eerste storing

Zowaar er valt wat te beleven. Vorige week op de snelweg reageerde auto niet meer op het gaspedaal. Naar vluchtstrook, bak in neutraal ook nu reageerde motor niet op het gaspedaal. Na de auto opnieuw gestart te hebben bleef probleem eerst weg maar kwam na ongeveer 30 kilometer weer terug. Link bij inhalen. Dus naar dealer. Is een of ander sensor vervangen en tot op heden reageert de auto weer goed.

Verder nog steeds tevreden.

nog steeds erg tevreden

Inmiddels staat de teller boven de 140.000 kilometer. Onlangs weer een beurt gehad waarbij bij km-stand 135.000 de distributieriem alvast is vervangen. Bij kilometerstand 139.000 twee nieuwe zomerbanden voor opgelegd. Conti's vervangen door Michelin. Auto lijkt op deze banden stiller. Voor het overige geen probleem behouden een keer een probleem met electronica. Evenals de vorige keer weer niets kunnen vinden. Een reset en alle functioneerd weer noraam. Lastig maar auto blijt het wel doen. De DSG-bak blijft ook prima functioneren. Nog steeds geen enkel probleem, bak schakelt nog net zo soepel als bij km-stand 0. Nog een dik half jaar rijden en dan moet ik afscheid gaan nemen van deze auto. Wat het volgende wordt? In ieder geval weer een dsg-achtige automaat, dus lijkt erop dat het weer iets uit de VAG-stallen zal worden. Binnenkort maar eens oriënteren.

Einde in zicht

Het wordt een saai verhaal deze reviews. Na 162000 kilometer nog steeds tevreden over de Jetta. De afgelopen periode geen bijzonderheden meegemaakt. Enige puntje is dat de achterbanden gecupt zijn. Nog even met wat lawaai rijden want binnenkort gaan de winterbanden er weer om. De auto moet binnenkort worden vervangen en ik heb inmiddels weer een nieuwe leaseauto besteld. Gezien mijn ervaringen met deze auto is het weer een Jetta geworden. Ditmaal de 1.6 TDI Bleu Motion in High Line uitvoering met diverse optiepakketten. Zal begin 2012 worden afgeleverd. Ik hou jullie op de hoogte hoe de nieuwe Jetta bevalt.

afscheid

Vandaag 2 maarit 2012 de Jetta ingeleverd bij het inleveradres van de leasemaatschappij. De auot heeft ruim 187000 kilometer gedraaid en voelde nog als nieuw. Tijdens de afgelopen 3 jaar en paar maanden dus overwegend positief. Benieuwd of de nieuwe Jetta net zo goed bevalt als deze.