Volkswagen Jetta 1.9 TDI 105pk Comfortline (2007)
Uitvoering | Jetta 1.9 TDI 105pk Comfortline |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Ik had al 1,5 jaar een Golf V gehad en die beviel toen al goed. Toen ik nu weer moest kiezen heb ik tal van auto’s de revu laten passeren maar zeker met deze auto als 60-jaar aanbieding (€3500,= korting), kon ik hem niet laten staan.
Auto gekozen op degelijkheid, uitstraling en kofferbakruimte.
De degelijkheid is natuurlijk iets wat ik na 3500 km nog niet echt kan beschrijven behalve dan dat het weer superdegelijk en solide aanvoelt.
Uitstraling; ik heb gekozen voor Zwart Metallic en dat (dankzij de Comfortline) afgewerkt met chromen sierstrips en de chromen neus maak het een sjieke en toch sportief uitziende auto naar mijn mening.
Kofferbakruimte is heerlijk. Iets (33 liter) minder vergeleken met bijvoorbeeld de Skoda Octavia waar ik naar heb gekeken maar uitermate geschikt als gezinsauto voor bijvoorbeeld wandelwagen+onderstel.
Geluidsnivo: Tja het is die heerlijke originele pompverstuiver dus hij is wat rumoeriger dan de gemiddelde CRD motor maar ik persoonlijk kan daar niet mee zitten. Ik vind het zeker niet storend.
Ik heb een Pioneer AVIC-D3B systeem gekozen als navigatie/carkit/audio/dvd installatie en dat bevalt perfect. De kleuren van display en knopjes zijn volledig aan te passen aan het mooie ’VW Blauw/Rood’ dus integreert mooi.
Comfort: ik heb er 16’ velgen onder gezet, want het oog wil ook wat, met Continental allweather banden en het comfort is super! Niet te slap (zoals de gemiddelde Fransoos) maar ook geen gestuiter. 16’ is dus een aanrader wat mij betreft.
Het enige probleem tot nu toe is dat het lampje van het opmaakspiegeltje in de zonneklep het soms niet doet maar verder geen klachten.