Volkswagen Jetta 1.9 TDI 105pk Comfortline (2006)
Uitvoering | Jetta 1.9 TDI 105pk Comfortline |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Na een tijdje rondgereden te hebben op benzine kwam de mogelijkheid deze Jetta over te nemen van een vertrekkende collega.
Het betreft een business uitvoering dus inclusief nav,originele carkit en parkeersensoren.
de auto bevalt prima en is geschikt waarvoor ie gebruikt wordt;namelijk veel kilometers maken.vooral de stoelen zorgen voor een prettige rit.moet wel bekennen dat de auto redelijk \"duur\" rijgedrag veroorzaakt aangezien 150km/u een prima ganagetje is.
ondanks het hele positieve verhaal zou ik als volgende auto toch graag voor een Passat kiezen. Niet door een gebrek aan ruimte ofzo maar qua bijtelling schelt het zolangzamerhand niets meer en met een Bluemotion doe ik ook nog wat goeds voor het milieu want hier zit volgens mij geen roetfilter onder.
Het verbruik ligt rond de 1 op 18 met continue de airco aan en redelijk doorrijden dus das keurig denk ik?Mochten er mensen zijn die veel betere cijfers halen da hoor ik dat graag..
124.900 km 10/11/2008
En ik ben weer een 25dkm verder...
Auto begint, vreemd genoeg, steeds meer los te komen. Met name het gevoel van weer op gang komen na een inhalende vrachtwagen is een stuk beter geworden.Toevallig afgelopen weekend nog eens met en nieuwe 20 TDI gereden en ja dat gaat nog weer een stuk beter maar om nou te zegen dat ik echt wat mis??
Zoals het een ware Volkswagen betaamt beginnen er nu wel wat roostertjes te rammelen en te doen maar de meest irritante rammel bleek van mn zonnenbril in het daarvoor bestemde bakje te komen;die ligt dus nu weer in de deur.
Ik lees hier zelf heel uitgebreide reviews over rijgedrag e.d. nou daarover kan je heel kort zijn;prima maar niets bijzonders als je de prestaties buiten beshouwing laat...
In mn vorige update had ik het qua nieuwe auto over een Passat Bluemotion maar inmiddels is de nieuwe Golf gearriveerd en moet toch zeggen;erg mooie auto geworden;dik ding...
Mischien dus toch maar 8jr terug in de tijd en weer een Golf highline gaan rijden...
Nog een 25dkm tot ie eruit moet en gezien mijn tempo van kilometers moet ik de komende maand toch gaan kiezen...Leuk een nieuwe leasebak voor mn verjaardag...haha
Tot mijn volgende en waarchijnlijk laatste update van deze auto en als er iemand een mening heeft over de keus die ik wilgaan maken; geef em!!
Eigenlijk geen;en normale 90dkm beurt en een nieuwe houder voor de carkit in verband met storingen.
Oh ja het feit dat je in juni een auto overnemt die nog op winterbanden staat...
Sinds de laatste update is er eigenlijk weinig te melden. Van 110dkm tot 120dkm wat last gehad van olieverbruik mar das net zo snel verdwenen als dat het gekomen is. Auto begon nu de laatste week wat zoekerig te worden en meer last te krijgen van zijwind e.d. maar aangezien ie nu toch bij de garage staat voor zn 120dkm beurt zullen we er snel genoeg achter zijn of dit bij de jetta hoort of dat er wat anders aan de hand is.
En weer wat km erbij
Zo,inmiddels weer 15dkm erbij in inmidels wat winterse omstandigheden inclusief de winterbanden.Het valt toch wel op dat de normale Conti SportContacts wat minder geluid maken dan de Fulda's en daarna is het toch iets anders sturen en heb ik het gevoel dat de banden wat zoekeriger zijn terwijl dit nou niet zo zou horen te zijn of vergis ik me?
Het eerder genoemde olieverbruik is weer verdwenen want over de afgelopen 15dkm hooguit een halve liter bijgevuld dus das netjes. Ookstart de auto prima met deze temperaturen alhoewel de straat weet dat er een tdi gestart is maar ja dat heb ik nog niet anders meegemaakt ( Golf4,Seat Toledo en Golf5)
Heb wel een manier ontdekt hoe ook deze tdi diesel kan gaan verbruiken;een retour Enschede/Heerlen met vrijwel volgas deed wonderen voor mn freebees..
In het vorige verslag gaf ik aan dat de keuze voor een nwe binnenkort gemaakt zou moten worden maar dit is, na overleg met de werkgever, even uitgesteld+leasecontract is aangepast tot 175dkm en zo lang de auto blijft rijden zoals ie doet heb ik daar geen enkele moeite mee!
Bij de komende beurt zal ik weer een update doen maar ben benieuwd naar evt reacties.
En we tokkelen door..
Zoals in een eerder verslag aangegeven is ook mijn leasecontract aangepast.
De Jetta houd het nog steeds prima uit en na de laatste beurt bij 155dkm is het olieverbruik ook weer normaal en remt de auto na vervangen blokken en schijven weer een stuk beter.
ben van plan om volgende week de winterbanden weer te wisselen voor de zomer want echt fan worden gaat niet lukken behalve op wintersport natuurlijk;)
Is er dan verder niks nieuws te melden? Nee eigenlijk niet,zoals ook door anderen aangegeven hier op het forum is het geen bijzondere maar wel een prima auto!
Nog steds geen schokkende dingen te melden. Zomerbanden zitten er inmiddels weer onder alleen rijd ik nu met andere banden voor dan op de achteras.Eigenlijk best apart want tis een leaseauto maar kan iemend me vertellen of dit kwaad kan?Maten e.d. zijn uiteraard wel hetzelfde.
Inmiddels is wel bekend wat de opvolger wordt;Een Touran BlueMotion Highline. Deze is achtergelaten door een vertrekkende collega en aangezien ik toch niet kan kiezen tussen een Golf VI of een nieuwe Passat ga ik me hier maar eens anderhalf jaar mee vermaken. Tuurlijk is het heel wat anders en de ruimte heb ik absoluut niet nodig maar ben heel benieuwd hoe de auto maar zeker ook het wat hoger zitten gaat bevallen..Nog 15dkm...

Volkswagen Jetta 1.4 TSI Comfortline LEUKE AUTO RIJDT EN SCHAKELT GOED
- 2010

Volkswagen Jetta 1.6 Comfortline Airco-ecc Trekhaak Cruise control Zwart metallic NAP NL-auto Boekjes aanwezig
- 2007

Volkswagen Jetta 1.4 TSI Comfortline! Clima! Cruise! Nwe APK!
- 2008