Volkswagen Jetta 1.4 TSI Hybrid Highline (2013)
Uitvoering | Jetta 1.4 TSI Hybrid Highline |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Het eerste weekend!
Afgelopen vrijdag heb ik mijn nieuwe leaseauto mogen ophalen bij de VW dealer in Waalwijk. Hiervoor reed ik in een VW Polo Blue Motion, welke voornamelijk vanwege de bijtelling gekozen was. Ik heb hier echter wel prettige kilometers in gehad. De VW is duidelijk en overzichtelijk voor wat betreft alle knoppen en functies.
Vooraf had ik reeds veel reviews en aanverwante artikelen gelezen met betrekking tot de Jetta Hybrid. Wat mij opviel was dat de reacties van met name lezers niet al te positief waren indien Autoweek een goede recensie had geschreven. Reacties als dat Autiweek door VW gesponsord zou worden, e.d. waren niet van de lucht. Aan de andere kant kwam de Jetta in de tests tegen andere merken er niet al te best van af. Dit kon ik dan ook weer niet rijmen.
Ik wist dus uiteindelijk niet wat ik kon verwachten. Persoonlijk vond ik de auto er goed uitzien en naarmate de tijd vorderde werd ik steeds enthousiaster. Afgelopen vrijdag was het dan ook zover en kon ik de auto ophalen. Er was door de leasemaatschappij een voorstel gedaan voor de huidige auto en het bleek een goed aangekleedde auto te zijn waar alle toeters en bellen opzaten (navigatie, winterpakket, enz.).
Het afleveren door de dealer is keurig netjes verlopen en ik kan hier alleen maar positief over zijn. De verkoper nam keurig de tijd voor mij (met een lekker bakkie koffie) en legde alle functies en knoppen in de auto uit. Hierdoor raak je snel gewend aan alles en is de bediening een stuk makkelijker. Uiteraard was er reeds een soort gewenning door de Polo, maar de Jetta is toch echt van een ander (hoger) niveau.
De eerste kilometers zijn prima verlopen en ik kan alleen maar zeggen dat deze goed bevallen zijn. Zoals reeds eerder vermeld zal het opgegeven verbruik niet haalbaar zijn, maar ik denk dat voor het type auto een prima verbruik haalbaar is. De tijd zal het leren.
Motorisch is de Jetta geweldig ten opzichte van de Polo. 170 PK tegen 75 PK scheelt een slok op een borrel!!! Ik weet af en toe niet wat ik meemaak en moet zeggen dat de rijervaring hierdoor geweldig is. Inhalen op de rijksweg bij een snelheid van 100 km. is een eitje, en de bak reageert wat mij betreft geweldig. Automaat rijden vind ik een belevenis na het constante geschakel in de Polo en wat mij betreft rijd ik nooit meer anders.
Tot zover mijn beleving van de eerste dagen. Ik zal proberen het verbruik bij te houden en mijn verdere ervaringen ook op papier te zetten.
Tot de volgende update.