Volkswagen Jetta 1.4 16V TSI 140pk Comfortline (2007)

Volkswagen Jetta
Volkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen Jetta - interieurVolkswagen Jetta - interieurVolkswagen Jetta - interieurVolkswagen Jetta - interieur

UitvoeringJetta 1.4 16V TSI 140pk Comfortline
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Sinds 2 weken rijd ik in deze nieuwe Jetta van de zaak. Na mijn vorige auto, een golf variant uit 1997 een verademing. Echt een heerlijke wagen met voldoende ruimte. Ook de kofferbak is dermate groot dat er bijna evenveel ingaat als bij de variant. Ook de beenruimte achter de bestuurdersstoel is ruim voldoende.
Heb ook gekozen voor de businessuitvoering, dus er zitten genoeg extra´s op als navigatiesysteem en cd/wisselaar.
Ik heb de motor, de 1.4 tsi besteld zonder er in proefgereden te hebben. Heb wel testrit gemaakt in de 2.0 fsi, maar op aanraden van de dealer toch voor de tsi gekozen. En daar heb ik geen spijt van. Wat een pittig motortje is dat. Inderdaad al redelijk veel vermogen onderin de toeren en wat hoger in de toeren krijg je nog een lekkere douw door de turbo. Het is mogelijk heel lui te rijden, dus zonder veel te schakelen. Nadeel is wel dat je goed op de kilometerteller moet letten.
Wegligging is goed en stoelen zitten ook erg lekker.
Van de zomer met de caravan op pad, maar kan me moeilijk voorstellen dat dit enig probleem zal geven.
Ik heb er tot nu toe vpower mee getankt, maar de dealer zei dat er ook gewoon 95 in kan, alleen tegen wat vermogensverlies.

Tot nu toe geen problemen, maar dat zou niet goed wezen na 1200 km. Indien ze toch voor gaan doen, zal ik zeker updaten.