Volkswagen Jetta 1.3 CL (1991)
Uitvoering | Jetta 1.3 CL |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Aanschaf
Toen ik de Jetta zag was het niet echt meteen liefde op het eerste gezicht.
Toch heeft ie wel wat.
Vooral apart model (nutteloos noem ik het)
2 deuren en een kofferbak waar een koe in past.
hij stond er blijkbaar al een tijdje maar ik zei als die in 1x start dan neem ik hem.
Tot ieders grote verbazing had hij anderhalve slag van de startmotor starte hij meteen.
De testrit verliep goed hij was wel beetje traag na paar maanden 100NX te rijden wordt het al gauw traag.
Hij had een jaar APK en geen vreemde punten.
Na 2/3 maanden moest ik wel de remblokken vervangen dus APK doorliep hij dus niet legaal.
Verder niets opmerkelijks.
De auto startte altijd zonder problemen daar waar Opel's de kou niet aankonden stond deze jongen altijd paraat.
Ook onderdelen voor deze auto zijn makkelijk te vinden en hartstikke goedkoop.
Zo kost een (2ehands) koplampen,bumper,draagarm,grille en 4 nieuwe velgen met banden.. hou je vast... 180 euro.
Daar koop je voor een mercedes net een logo voor.
Dus op betrouwbaarheid en kosten superieur vooral voor mij als beginner is het geweldig.
Ook een paaltje raken is niet erg je merkt er nl niets van.
Wanneer mensen bij jou achterop rijden en je auto is nog heel en de andere auto is de voorkant verbouwd kan je toch wel stellen dat dit echt een (trage) Duitse Tank is.
hoewel er in de boekjes staat dat ie maximaal 149 kan trekt hij toch altijd door naar de 165.
Voor een 1.3 uit de middeleeuwen is dit nog best aardig.
Het beste aan deze auto is toch wel zijn hoge comfort.
Drempels pakken met 80 is geen probleem voor deze rakker.
Ook de grote kofferbak is fijn en achterin zit je ook prima.
Dit is gewoon de ultieme beginnersauto goedkoop,betrouwbaar en redelijk veilig.
Al met al ik ga hem missen.
Nu ga ik voor een Rover 416 die ik goedkoop op de kop kon tikken.
Maar mijn hart voor de Jetta blijft altijd kloppen.