Volkswagen Jetta 1.2 TSI BMT Comfortline (2014)
Uitvoering | Jetta 1.2 TSI BMT Comfortline |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Aardige auto.
Na een behoorlijk aantal jaren in een Opel te hebben gereden (Meerdere Astra's een Vectra, 2 Meriva's en nog altijd een Zafira) rij ik weer in een Volkswagen. En opnieuw een Jetta.
Mijn vorige Jetta was 1 uit 87 en was op LPG, deze uit 2014 en gewoon benzine.
Deze Jetta komt uit een lease pool van mijn bedrijf en was de enige auto die qua budget en lease termijn voor mij geschikt was. Niet helemaal vrije keuze dus maar zeker niet een slechte keuze.
De auto rijd aardig en kan vlot met het verkeer meekomen. Daarnaast over plm 11000 km een gemiddeld verbruik van 1 op 16.1 (incl veel file rijden) lijkt mij voor een benzine auto niet verkeerd.
De auto heeft practisch alles er op een aan met genoeg ruimte voor chauffeur en passagiers en bagage en bevalt dus in hoofdlijnen prima.
Als je echter zoals ik net 3 MPV's versleten hebt dan is de lage ligging van de auto het grootste gewennings punt.
Al met al een aardige auto dus.
Weer ingeleverd
Na enkele jaren en vele kilometers in de Jetta te hebben gereden heb ik de (lease) auto weer moeten inleveren. Dit mijn pijn in mijn hart.
De auto is een fijne auto om in te rijden; rijd vlot, redelijk zuinig, goede wegligging, ruim en redelijk stil. Als ik al van nadelen kan spreken dan kan ik de volgende zaken noemen; De zit is erg laag, er zit geen ruitenwisser op de achterruit (normaal bij een sedan), soms uitvallende bluetooth en de navigatie loopt zelfs met een update hopeloos achter. Verder kan ik niets benoemen.
Qua onderhoud heeft de auto zich ook prima gehouden. Alleen wat problemen met de software gehad maar na een update was dat ook in orde.
Al met al een prima auto en ik hoop dat de volgende bestuurder/ Eigenaar er net zoveel plezier aan mag beleven.