Volkswagen Golf Variant 1.9 TDI 90pk GTD (1996)

Volkswagen Golf Variant 1.9 TDI 90pk GTD (1996)

UitvoeringGolf Variant 1.9 TDI 90pk GTD
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf1996

Deze auto heb ik gereden van 1996 tot 1999 en was mijn tweede nieuwe auto.
Na een Peugeot 205 Dturbo maakte ik de grote fout om in een 405 GRD 71 pk diesel te gaan rijden en dat heb ik precies 1 jaar volgehouden.
Eind 1995 nagedacht over een nieuwe auto en ik twijfelde tussen een Astra 1.7 td station, een Mondeo 1.8 TD station en deze Golf TDI Variant.
Uiteindelijk is het de Golf geworden en wel in een mooie GT uitvoering met airco.
Kleur was paars metallic en erg fraai.
Na 1 jaar heb ik de Golf gechiptuned naar 120 pk bij MAS-tuning in Almere en toe werd het een hele andere auto. De 90 pk was al aardig snel maar de 120 pk was amper bij te houden en liep op de teller 210 km/u waarbij de olietemperatuur gevaarlijk steeg tot richting 130 graden.
Wegligging was niet echt geweldig, de GT had geen sportonderstel volgens mij.
Verder geen reparaties gehad, wel liet de metallic laag na een paar maanden los en is de Golf helemaal overgespoten in de garantie
Begin 1999 de Golf ingeruild voor een nieuwe Passat Variant 110 pk (getuned naar 140 pk)

Metallic lak bladderde af na een paar maanden, is overgespoten in garantie.
Verder 0 storingen van 0 tot 90.000 km

9,5