Volkswagen Golf Variant 1.6 TDI 105pk BMT Highline (2011)

Volkswagen Golf Variant 1.6 TDI 105pk BMT Highline (2011)

UitvoeringGolf Variant 1.6 TDI 105pk BMT Highline
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2013

Volkswagen Golf VI Variant 1.6 TDI

Volkswagen Golf Variant

In 2013 mijn studie met succes afgerond. Alvorens ik mijn diploma had opgehaald was ik al aangenomen voor mijn eerste volwaardige baan.

Bij deze baan had ik de luxe positie om gebruik te mogen maken van een lease auto.
Het bedrijf had op dat moment nog 2 auto`s ter beschikking.
- Volkswagen Golf VI (1.6 TDI, handgeschakeld)
- Volkswagen Golf VI Variant (1.6 TDi, 7-DSG)

Na een aantal rekensommen en uit praktisch oogpunt gekozen voor de iets grotere Variant.

Wat zit er zoal op en aan deze zwarte Golf?
- Highline uitvoering
- 7 traps DSG
- Trekhaak
- Navigatie
- Bluetooth telefoon koppeling

Inmiddels de nodige kilometers afgelegd met de Golf in Nederland, België en meerdere dagen in de week in Duitsland.
Het leek me de moeite om een een overzicht te maken van de belevingen:

- Highline uitvoering;
Prima uitvoering rijkelijk uitgevoerd met o.a. Climate Control, Cruise Control, stuurwielbediening, mistlampen voor, automatische ruitenwissers en automatische verlichting.

- 7 Traps DSG;
Relaxe versnellingsbak. Loopt hartstikke lekker, zeker in vergelijking tot mijn vorige 5 traps automaat van BMW.
Qua acceleratie is de Golf eerder een SlowMotion maar door de DSG-bak trekt hij vrijwel aan een stuk door.
Had in het begin wel twijfels omdat er wel eens vreemde verhalen de ronde deden over deze versnellingsbakken. In 2 jaar tijd 3x meegemaakt dat de bak niet verder schakelde als D1. Maar met opnieuw starten meteen opgelost.

- Trekhaak;
Verplicht van de zaak. Praktisch maar liever een wegklapbare trekhaak. Moet vaak in de kofferbak zijn en heb in de soepele manoeuvres wel eens mijn been gestoten.

- Navigatie;
Duidelijk weergave zowel in de midden console als tussen de toerenteller en snelheidsmeter. Na 1 maand gevonden dat je alternatieve route uit kon schakelen sindsdien nog beter. Makkelijk inzoomen op kaart, snel adressen gevonden, touchscreen bedienen voldoende snel. Prettig is ook aanduiding voor file melding en wegwerkzaamheden op de route.

- Bluetooth telefoon koppeling;
Hier is veel ruimte voor verbetering. Kan de mensen aan de andere kant van de lijn zeer slecht verstaan. Zij mij nog minder, op de Duitse Autobahn kun je het helemaal vergeten. Gebruik daarom altijd een Bluetooth headset, nooit meer last van gehad. (Mensen vragen geregeld of ik op kantoor zit.)

- Overige;
Auto ligt goed op de weg, afwerking is degelijk. Comfort van de stoelen is prima ook bij langere afstanden. Start/Stop systeem is verschrikkelijk, tegenwoordig is het vast ritueel om deze altijd uit te schakelen bij starten van de auto. Reageert allemaal veel te traag.

Nadat ik de auto ongeveer 1 jaar in bezit had, deed de mogelijkheid zich voor om de auto kosteloos te voorzien van performance software. Dit brengt ongeveer een extra vermogen van 10 a 20 % bij dit type motor. Brandstofverbruik daalt bij normaal rijgedrag.

Service en Onderhoud;
Golf is altijd bij officiële VW dealer in onderhoud geweest met de gebruikelijke intervallen van 30.000 km. Standaard zaken zoals: vloeistoffen, filters, remmen, banden, ruitenwissers en airco.

Storingen;
Met de Golf heb ik 2x meegemaakt dat ik in de beveiligde noodloop naar de garage moest rijden. Altijd op eigen kracht.
Reparaties;
2x EGR klep, 1x condensor van de airco en 1x de kabelboom.

Hierdoor kreeg ik ook de kans om eens wat andere auto`s te proberen zoals: de nieuwe Golf, 2x Skoda Fabia, Seat Ibiza en de nieuwe Passat Variant.

Al met al een prima auto!

Inmiddels zit de Golf in zijn laatste weken/maand.
Binnenkort een andere Volkswagen.

Nieuwe Volkswagen

6,5