Volkswagen Golf Plus 1.2 TSI 105pk BlueM. Techn. Tour (2010)
Uitvoering | Golf Plus 1.2 TSI 105pk BlueM. Techn. Tour |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Na alweer een fikse reparatie aan de Volvo waren we het zat. Er komt een nieuwe auto zonder direct de hele spaarrekening leeg te trekken en met jaren garantie. Diezelfde week een folder van een de plaatselijke Volkswagen dealer en proefgereden in een nieuwe Golf plus tour uitvoering met enkele extra,s en een 1.2 tsi motor. Het rijden ging prima met de 1.2, wel de nodige bedenkingen of dit ook in de pratijk blijft voldoen. Hierop een extra jaar garantie bedongen. Sinds aanschaf zijn we eigenlijk heel tevreden over de Golf, trekkracht genoeg(ook met volle belading) met achterin meer beenruimte dan de Volvo. Verbruik is zoals beloofd 1 op 16 in de winter en 1 op 18 in de zomer. We wonen in de achterhoek dus veel snelwegkilometers krijgt hij niet. Vooral heen en weer naar het werk en dat is een afstand van ruim 40km over 80km wegen. Bij een flinke snelwegrit is het verbruik rond de 1 op 14. tot de eerste beurt geen enkel probleem (30000km)tussentijds 0,5 liter olie moeten bijvullen. Banden laten wisselen van voor naar achter (bij aanschaf 4 seizoenenbanden gemonteerd Vredestein Quatrac) Keurig zonder bij te betalen. Kort na de eerste beurt rechter achterlicht laten vervangen(garantie) gedeeltelijk uitval van de leds. Auto maakt gedurende het starten steeds meer mechanische herrie. Uiteindelijk heeft de dealer de distributieketting vervangen bij 43000 km. En inderdaad geluid is weer prima. Opvallend is dat de km bijna 10% afwijkt van de km die de navigatie aangeeft (losse tomtom)en de ingebouwde navigatie van pioneer kan ons niet bekoren. laat je regelmatig behoorlijk omrijden (allelei instellingen geprobeerd)
De auto staat op dit moment nog steeds op dezelfe banden 5 mm profiel. Sinds de beurt nog geen olieverbruik gezien.

Volkswagen Golf Plus 1.2 TSi DSG Comfortline | CLIMA | NAV. | TREKHAAK |
- 2013

Volkswagen Golf Plus 1.2 TSI Comfortline / Automaat / Climate Control / Cruise Control / Navigatie
- 2011

Volkswagen Golf Plus 1.6 TDI Comfortline, Automaat, 1e eigenaar, Dealer onderhouden, NAP
- 2011