Volkswagen Golf 2.9 VR6 Syncro (1996)

Uitvoering | Golf 2.9 VR6 Syncro |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Een echte wolf in schaapskleren, getuned (ongeveer
155 kw (211pk), +/- 270nm), vierwielaandrijving, en alle typeplaatjes verwijderd. Maar absoluut geen zenuwachtige auto, de prestaties vallen bij lage toerentallen zelfs een beetje tegen gezien het vermogen/koppel, maar dit zal vooral met het hoge gewicht (1340kg) te maken hebben. Het brandstofverbruik (eigenlijk onbelangrijk bij zo’n auto) valt mee 1 op 10 a 11 is op langere stukken goed haalbaar. Eveneens fantastisch is het geluid van de vr6 en de enorme grip van het syncro-systeem (zorgt er tevens voor dat je wel lang met je banden doet, de huidige zitten er al 40.000 km onder en kunnen nog makkelijk een 10.000 mee, dat is gezien de auto en mijn rijstijl lang).
Leuk detail is de zeldzaamheid van de auto, er rijden ongeveer 10 originele Nederlandse vr6 syncro’s in Nederland.
Probleem: wat wordt zijn opvolger????
16-08-03 update: Enkele weken terug 16’ velgen gemonteerd ipv de standaard 15’, rijdt nu toch (nog) weer een stukje strakker. De oude banden waren toch versleten (na 55.000 km) dus een mooi moment om te wisselen.
Nu niet meer in mijn bezit, de vaste lasten waren het niet meer waard in mijn ogen (al mis ik ’m stiekum toch wel).
RV ruitmotor defect € 250,- (zonder montage)
LA ruit mechanisme defect € 50,- (zonder montage)
Zeer irritante rammel van een hitteschild onder de auto; is moeilijk te traceren en als de patient bij de doktor (dealer) is, is de pijn (rammel)over. (inmiddels verholpen)
Dus nog maar even verder zoeken.
Tevens zijn de onderdelen die met de bijzondere techniek (syncro en vr6)te maken hebben erg duur.
bv. 4 originele schokdempers +/- 600 euro
einddemper (ook bijzonder vanwege de onafh.
achterwieloph.) +/- 425 euro
Ja zonder montage!!