Volkswagen Golf 2.0 TDI 150pk Highline (2013)

Volkswagen Golf 2.0 TDI 150pk Highline (2013)

UitvoeringGolf 2.0 TDI 150pk Highline
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

• 800 km

Aankoopproces:

Begin 2012 de optie vanuit mijn werkgever gekregen om een nieuwe auto uit te zoeken.
Ja wat neem je dan?

Eerder al een een Astra en Giullietta als voorloop auto gereden wat het voor mij niet was.

Ik ben dan ook gaan kijken bij onder andere de Ford Focus (interieur niet mijn smaak)
BMW 1 (schitterende auto alleen met de 116 D erg traag)
VW GOLF 6 (degelijk, mooi afgewerkt maar helaas liep deze alweer een tijd mee)

Hierop in overleg met mijn werk besloten te wachten op de nieuwe GOLF 7 en deze in oktober te bestellen. Zo gezegd zo gedaan.
Afgelopen woensdag afgeleverd in de kleur Ocean Blue met een 2.0 TDI handbak.

Als opties heb ik genomen:
17inch velgen met sportonderstel (Dijon)
Spiegelpakket
Lichtpakket
Executive pakket
Comfortstoelen
Driving profiles

Eerste ervaringen:
Afgelopen woensdag de auto opgehaald in Amsterdam. De kleur was voor mij een kleine gok maar persoonlijk vind ik deze perfect bij de auto passen
Wat een rust

wordt vervolgd!

5100 km eerste kilometers

De auto nu 4 weken in bezit en nog steeds super enthousiast over de auto.

Tevens inmiddels de winterbanden laten monteren met licht metalen velgen in de maat 225/45/17. Merk is Nokian en bevalt tot nu prima.

Allereerst begin met ik met de positieve punten die mij opgevallen zijn.
- Heerlijk stug onderstel.
- Hele goede stoelen met een goede lendensteun en verlengbare zitting voor de bestuurder. (VOLKSWAGEN WAAROM NIET OOK VOOR DE PASSAGIER)....
- navigatiesysteem is goed, werkt makkelijk en geeft duidelijke instructies.
- carkit perfect.
- algehele afwerking is werkelijk fantastisch!

Verbeterpunten:
- (al eerder gelezen hier) maar waarom gaat de spiegelverwarming de niet mee met de achterruitverwarming.
- versnelling achteruit af en toe lastig in te leggen.
- verbruik gemiddeld tot nu toe incl Duitslandrit 1:13,8

Algehele indruk is voor mij zeer positief. Afgelopen week naar Oostenrijk op en neer gegaan voor de Wintersport waar hij zich zeer goed gehouden heeft.
Helaas wel met een dakkoffer op het dak waardoor ik niet de top uit hebben kunnen proberen.
Wel moest de motor echt nog goed loskomen, pas na een 200 km in Duitsland begon deze lekker te lopen.
Het laatste stukje naar het Skidorp heeft 11 haarspeldbochten waar de Golf zich helemaal thuis voelt.

Wat me wel is opgevallen tijdens deze rit is dat je eigenlijk niet door hebt hoe snel de auto versnelt, bij mij vorige auto (de Alfa) was deze beleving veel groter. Voor mij zowel positief als negatief.
Gemiddeld verbruik over deze hele rit was: 1:12 ongeveer, dit mede dankzij de dakkoffer en hoge snelheid.

Verdere updates volgen.

Ingereden

Inmiddels heb ik de auto behoorlijk ingereden. Gedurende de afgelopen maanden ben ik de auto zeer gaan waarderen op gebied van luxe en gemak.
Toch vallen mij een aantal punten ook flink tegen, hieronder een uiteenzetting van plus en minpunten.

Plus:
Prestaties, wat een power zit er dit blok. Fantastische prestaties op de snelweg en komt dan ook goed mee.

Navigatie / telefoon, werkt zeer goed en is makkelijk te bedienen.

Verbruik, het verbruik is inmiddels gestabiliseerd op een nette 1:17.

Stoelen, de comfort stoelen zijn top! Altijd bestellen.

Minpunten:
Onderstel, wat een hard onderstel, leuk om hard mee door een bocht te gaan maar eigenlijk veel te hard voor een lange comfortabele rit. Persoonlijk vind ik dat VW de keuze moet geven of je dit wel of niet wil bij grotere velgen.
Rijgeluid, of het nou door het onderstel komt ik weet het niet maar de geluiden die het interieur in dringen zijn mijn inziens veel te veel. Een Astra doet dit echt een stuk beter.

Al met al een fantastische auto maar persoonlijk zou ik hem niet meer bestellen met een sportonderstel.

Problemen:
Tot nog toe geen echte problemen.
Heel af en toe schieten spontaan de parkeersensoren aan.
Rugleuning zakt langzaam naar achteren (1 x per week opnieuw omhoog)
Wat mij betreft geen schokkende problemen en zal deze dan ook bij de eerste beurt aangeven.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf