Volkswagen Golf 2.0 GTI (1996)

Volkswagen Golf 2.0 GTI (1996)

UitvoeringGolf 2.0 GTI
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2006

Helemaal geweldig.. Ik (Uber Golf III fan) heb na lang zoeken, een puntgave Golf III GTi 20 Jarige Editie 2.0ltr 8v 85Kw 115 Pk.. 5 deurs.. veel opties fabriek af.. ABS, Airbags,Centrale vergrendeling, Stuurbekrachtiging, Rode Remklauwen voor + achter Nokia Soundsystem, Speciaal GTi interieur, Sportstoelen, Hoofdsteunen achter.. Lederen Stuurwiel, Pookhoes, Handrem..Rode Gordels.. Elektrische ramen, spiegels, elek. schuif kanteldak elek. verstelbare koplampen..
Ik zat zelf nog in Afghanistan terwijl ik op het internet aan het speuren was in mijn vrije uurtjes. Ik vond snel een zelfde type als mijn vorige auto ( Golf III 100pk milestone).. Maar na mijn vader op pad te hebben gestuurd bleek dat toch niets.. Toen maar kijken voor een Lupo..Ja.. Ik ben echt een VW fan. Lupo bleek ook veel aan te moeten gebeuren. Met handen in het haar want jah, als ik terug ben, is het wel handig als er weer een auto voor de deur staat. Ik had namelijk mijn vorige Golf, bij een ander, een spiksplinternieuwe toyota avensis, zo in zijn achterkant geparkeerd zullen we maar zeggen. Eindelijk.. Mijn vader stuurde me een paar links van leuke autos op autotrader, en tadaa, daar zat mijn droomauto tussen (degene die ik kan betalen dan).. Een Golf III GTi.. Een prachtauto, nog helemaal standaard, netjes onderhouden, 1ste eigenaar, complete onderhouds historie aanwezig.. Top bak.. Bij het laatste onderhoud zijn alle snaren onder de kap vervangen. Nadat mijn vader samen met mijn oom een proefrit hadden gemaakt, en zeker onder de indruk waren van de power dat kleine motortje, het Nokia soundsystem, de soepel schakelende bak, en de perfect lopende motor, zijn ze alle dingetjes gaan testen natuurlijk.. Het bleek dat het linker achterraam niet werkte, ook vonden ze een pitje in de stijl van het rechter voorportier.. Geen pitje roest te vinden, helemaal strak in de lak.. Top auto..

Tossen en wegen.. Geen cent van de prijs af.. 4500,- en niet minder.. Maar, hij zou een goeie beurt krijgen, het linker achterraam zou gerepareerd worden, en, een heel klein deukje in de stijl van de rechterportier zou uitgedeukt worden..

Anderhalve week later ging me vader hem ophalen.. De dealer had zich aan al zijn beloftes gehouden, en de auto is in tip top conditie.
Mijn vader heeft met veel plezier naar mijn huis gereden.. Ik kan niet wachten tot ik thuis ben..

Ik hou jullie op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen..

Nou het is nu ruim anderhalve maand later.. ik heb al met veel plezier in m’n golf GTi gereden.. Wel, ben ik er achter gekomen dat hij toch wel al 10 jaar oud is.. het uitlaatje is een heel klein beetje lek ter hoogte van de middendemper.. en hij valt heel zelden, maar toch, uit zonder opgave van reden. Ben dan ook gelijk langs de volkswagen garage gereden, waar ik hem uit heb laten lezen.. Geen storingen what so ever.. Nu moet ik zeggen dat hij het sinds dien niet meer heeft gehad..

Verder hoor ik m’n druklager als ie in z’n vrij staat te draaien.. Daarnaast kan ik dit met de tijd als er weer een beurtje aan zit te komen gewoon laten reviseren..

9,5