Volkswagen Golf 1.8 GTI (1983)

Volkswagen Golf 1.8 GTI (1983)

UitvoeringGolf 1.8 GTI
Bouwjaar1983
Jaar van aanschaf2015

Van nieuw naar oud!

Toen ik stopte met mijn studie in november 2014 en fulltime ging werken bij De Smaak van Croy (restaurantketen in voornamelijk Brabant) zocht ik toch ook naar een hobby. Was al langer op zoek naar een oldtimer of iets dergelijks.

Veel gekeken naar een Volvo P1800 maar deze waren toch echt te duur. Toevallig op internet tegen deze Golf cabrio 1.8 GTI uit 1983 aangelopen. Hij stond zonder APK te koop in Maastricht. Dus ik met mijn opa een auto ambulance gehuurd, achter de Mercedes Vito van m'n vader gehangen en op naar Maastricht. Daar aangekomen stond hij met slappe banden van het stilstaan op het terrein. Maar ik was er meteen weg van, wit lederen bekleding in combinatie met de donkerblauwe lakkleur en het donkerblauwe dak. De banden werden opgepompt en de accu werd opgeladen. Na een aantal pogingen wilde hij nog steeds niet starten. Maar zo eigenwijs als ik ben toch de auto opgeladen en tegen een goed bod meegenomen.

Aangekomen in Brabant de auto meteen bij de plaatselijke garage afgezet. Er moest nog het een en ander aan gebeuren. Na een weekje wintersport was de auto klaar. Er zaten nieuwe velgen op, want de oude hadden een te hoge ET-waarde waardoor ze aanliepen. De handremkabel is vervangen, remschijven voor, kortom: €1200 lichter. Maar daar had ik wel nieuwe APK voor twee jaar bij en een hoop plezier. Na een goede poetsbeurt zag de auto er weer goed uit. Helaas is de motorkap ooit slecht gespoten heb ik me laten vertellen door een bevriend autoschadebedrijf, en op de quartett set is sprake van steenslag. Maargoed, eerst wat plezier beleven en dan zien we wel weer verder!

Op een middag liet ik de auto even stationair draaien, toen de motor oververhit raakte. Ja hoor.. Lekke koppakking! Naar een bevriende auto monteur gebracht en die heeft de koppakking vervangen, en nu de motor toch uit elkaar lag ook maar de distributieriem vervangen, kop afgeperst + gevlakt, koelvin vervangen, injector ringen vervangen, verstuiver bus vervangen, radiateur vervangen, en olie + filters vervangen. Goh.. weer zo'n €700 euro lichter.. De auto rijdt nu wel echt als een zonnetje. Het is heerlijk rijden in een GTI. Gaat lekker vlot mee en een geluid wat eruit komt.. Genieten met een grote G. Het dak open en je hebt een heerlijk wagentje voor de zomer!!

Enig minpuntje is dat hij met het dak dicht boven de 100 km/u erg veel herrie maakt. Je kan elkaar nauwelijks verstaan!

Aangezien ik in september weer ga studeren en elke dag ga forenzen van Tilburg naar Breda, zocht ik toch een veiliger en zuiniger autootje. Inmiddels al een andere auto gekocht (Kia Picanto 1.2 2012) en staat de Golf nog te koop. (Heb je eventueel interesse kan je mailen naar kwelten@hotmail.com). Erg spijtig dat ik hem weg moet doen, zeker ook omdat de oldtimerverzekering en wegenbelasting in de overgangsregeling erg laag is, maar zonde om hem onder de carport te laten staan en waar hij maar 3x per jaar gebruikt wordt.

Al met al een heerlijk autootje waar ik even de nodige kosten aan heb gehad (Was meer achterstallig onderhoud) maar waar je nu weer de komende twee jaar zorgeloos in kan rijden!

Inmiddels deze auto alweer een paar maanden in bezit. Als dagelijkse auto een Kia Picanto (2012) gekocht. Maar deze staat nog altijd droog onder de carport in de tuin. Toevallig via Facebook tegen de app Snappcar aangelopen. Via deze app kan je je auto verhuren aan je 'buren'. M'n auto aangemeld en met het lekkere weer toch de auto al een paar keer verhuurd.

Zo is hij recentelijk gebruikt voor de nieuwe videoclip 'Satisfied' van Showtek, waar je mijn auto een aantal keer in voorbij ziet komen. Een minder leuke bijkomstigheid was van een andere huurder die met vrienden een roadtrip door Belgie ging maken. Via de app is je auto all-risk verzekerd. Bij terugkomst bleek er ingebroken te zijn! Ze hebben in Antwerpen het dak opengesneden en mijn radio van vijf tientjes eruit gejat. Gelijk contact opgenomen met snappcar en na de schadeformulieren en het politierapport doorverwezen om een diagnoserapport van de kosten te laten maken door Haans Autoschades in Tilburg. Hier ga ik as maandag heen met de auto en ben benieuwd hoe dit opgelost gaat worden.

7,5

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf