Volkswagen Golf 1.6 TDI 110pk Comfortline (2016)

Volkswagen Golf
Volkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen Golf

UitvoeringGolf 1.6 TDI 110pk Comfortline
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2017

Eerste ervaringen

De auto betreft een Golf 1.6TDI DSG-7 Comfortline Allstar. De Allstar is een jubileummodel en daarom van binnen luxe afgewerkt met hoogglans elementen en allerlei opties waarvan stoelverwarming, adaptive cruise control en Park assist wel de meest noemenswaardige zijn buiten de "normale" luxe zaken. Overigens wel zonder LED-(dagrijd)verlichting, dat zou er wel af kunnen bij een Golfje van bijna 36k toch?

Ik heb het afgelopen jaar 30.000 km gereden met de auto.
Wat valt me op:
- De auto doet exact wat ie moet doen, geen rare uitbreekacties en gedraagt zich heel neutraal. Dat is ook wel saai, zeker als je zoals ik uit een BMW 3-serie komt die bekend staat om zijn weggedrag. Ik ben het afgelopen jaar nooit positief verrast.
- De DSG bak rijdt prima in het stadsverkeer, prima stoplichtsprintjes. Op de snelweg levert gas geven vooral heel veel lawaai op, de auto schakelt wel terug maar is door de 1.6 TDI nooit rap. De pit is er wel uit boven de 100 km/u.
- Auto hold is super met een DSG bak. Je laat de automaat in D staan en je voet kan van de rem. Gas geven en de rem is er vanaf.
- De Adaptive cruise Control is ideaal op 80 km wegen en in de file. De auto remt vanzelf als het verkeer voor je remt en trekt vanzelf op als het verkeer voor je weer gaat rijden.
- Een groot nadeel is dat je geen cruise control kunt gebruiken zonder het adaptive gedeelte. De minst in te stellen afstand is nog te groot voor praktisch gebruik. Dat houdt in dat de auto op de snelweg vanzelf in de ankers gaat als iemand naar links schiet. Erg irritant en eigenlijk onbruikbaar in het Nederlandse verkeer. Let op bij zwarte auto's, het systeem ziet ze soms niet.
- De inparkeerhulp werkt goed bij krap fileparkeren. Dat vergt wel wat lezen en oefenen vooraf, als je niet weet hoe het werkt ben je minuten aan het prutsen.
- Touchscreen van de Navi werkt niet goed in de onderste regionen van het scherm, ik vind de Navi langzaam met berekenen;
- Het start/stop systeem i.c.m. een DSG-bak is drama. De motor vliegt uit wanneer de auto stilstaat en het duurt te lang voordat de auto weer start wanneer je weer gas geeft. De start/stop gaat steevast uit als de auto start.

Verder 0 problemen ondervonden, dus een degelijke auto die doet wat hij moet doen. Leaseauto moest weg en wordt ook weer tijdelijk vervangen door een V40 D4 ocean Race. Ik ga de automaat nog wel eens missen, maar die 14% bijtelling en 80pk extra maken ook wel wat goed.

7,5

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf