Volkswagen Golf 1.6 TDI 110pk BlueMotion Highline (2014)

Volkswagen Golf 1.6 TDI 110pk BlueMotion Highline (2014)

UitvoeringGolf 1.6 TDI 110pk BlueMotion Highline
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

De eerste ervaring GOLF VII 1.6 TDI blueM Highline

Na ruim 580.000 km in een Audi A6 2.0 TDI te hebben gereden (zie review) heb ik in de tweede week van januari dit jaar de Golf VII 1.6 TDI blueMo Highline opgehaald. Nog net in december 2014 op kenteken kunnen krijgen zodat de 14% bijtelling van kracht is de aankomende jaren. Vanmorgen de Golf voor de eerste beurt (34.000 km) naar de garage gebracht en net na de middag weer opgehaald, tijd voor de eerste review vond ik.

Bevalt de Golf na de Audi?

Ik moet eerlijk zeggen, ronduit ja! De reden van de overstap is voor mij als zakelijk rijder voornamelijk bijtelling. Op de Audi werd 25% bijgeteld (7 jaar oud) en op deze luxe uitgevoerde Golf 14% bij een lagere aanschafprijs.

In een krappe 5 maanden tijd zijn de eerste 34.000 km voorbij gevlogen. De goede sport stoelen en ergonomie in de Golf geven een prettig gevoel en alles voelt degelijk aan. Het executive plus pakket is een aanrader. Het grote touch screen scherm werkt super en je navigeert met gemak door de menu's heen. Het navigatiesysteem discover pro pakt snel op en is overzichtelijk. Het verbinden met de mobiele telefoon (windows Phone) werkt voor mij probleemloos.

Aangezien ik begin december 2014 bij de dealer ben geweest en ook in december het kenteken nog wilde hebben, moest de keuze gemaakt worden uit beschikbare voorraad. De kleur Pure white met 65% getint glas was beschikbaar. Smaken verschillen, maar ik ben er erg enthousiast over. Een andere set velgen maken wat mij betreft het plaatje compleet.

Motorisch vind ik dat de 1.6 TDI Blue motion prima meekomt in het dagelijks verkeer. Echter rond 120 km/uur op een volle snelweg (remmen optrekken) heb ik de Golf liever in zijn vijf dan in zijn zes staan. De zes pakt beter op rond de 140 km/uur. Over het verbruik kan ik kort zijn, dat houdt ik eigenlijk niet zo bij. De dieseltank had wat mij betreft iets groter mogen zijn. De Golf geeft snel het reservelampje aan terwijl er nog best een 100 km afgelegd kan worden. Meestal tank ik zo'n 45 liter en rijd vervolgens 850 tot 900 km.

En was er iets bijzonders bij de eerste beurt deze morgen? Nee, helemaal niets. Naast het reguliere heeft men de xenon koplampen afgesteld, stonden volgens de monteur iets te hoog. (de Golf is voorzien van Xenon + LED)

Ik zal met een aantal maanden weer een update geven, tot dan.

probleemloos

Tijd voor een kleine update, inmiddels 90.000 km achter ons gelaten.

Het zijn tot op heden probleemloze kilometers. De Golf voelt degelijk aan en doet wat hij moet doen, elke dag weer. De Golf is nu twee keer voor onderhoud bij de dealer geweest en daar is niets noemenswaardig uit naar voren gekomen.

De kleur wit vind ik persoonlijk een fraaie kleur voor deze auto in combinatie met de donker getinte ramen achter. Echter zit er ook een nadeel aan de kleur wit. Steenslag aan de voorzijde geeft direct zwarte putjes en die vallen op na een wasbeurt, toch maar een keer laten bijwerken.

Zeer tevreden ben ik over de bi-xenon plus (meedraaiend) verlichting aan de voorzijde. Werkelijk, wat een bak licht geeft dit. Uitstekend zicht op de meest donkere wegen, absolute aanrader.

Verbruik van de Golf houd ik eigenlijk niet zo bij. De tank had van mij wat groter mogen zijn (45-50 ltr). Wat ik kan zeggen is dat ik gemiddeld op een volle tank tussen de 850 en 900 km rijd.

De Golf zit goed in zijn opties. Een optie die ik echter nog niet heb uitgeprobeerd is Park Assist - Pilot. De auto zou zichzelf moeten kunnen inparkeren.....dit doe ik toch liever zelf. Iemand ervaring met deze optie? Iets in mij zegt dat je het beter in eigen hand kan houden.

Al met al ben ik behoorlijk tevreden over de Golf. Of mijn volgende auto weer een Golf zou zijn, daar kan ik nog geen ja op zeggen. Het comfort en de ergonomie in de Golf zijn meer dan prima, maar iets in mij zegt steeds dat het allemaal wat ruimer had gemogen. Uiteraard zal dit ook komen door alle ruimte in mijn vorige auto.

We rijden weer lekker door.....op weg naar een volgende update!!

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf