Volkswagen Golf 1.6 TDI 110pk BlueMotion Highline (2013)

Volkswagen Golf
Volkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen Golf

UitvoeringGolf 1.6 TDI 110pk BlueMotion Highline
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

Eerste indruk

• 160 km

Na ruim 2 maanden wachten op zaterdag 14 september mijn nieuwe BlueMotion Diesel opgehaald bij Zijm te Arnhem.
Na de eerste ruim 150 kilometer goede eerste indruk; soepele motor, alles werkt zoals het hoort, bediening is intuïtief en er zitten wat verrassingen in (zoals de auto-stand bij verlichting die in slecht verlichte omgevingen automatisch ook de mistlampen aanzet).
Nu kilometers gaan maken (dagelijks woon-werkverkeer van circa 100 km enkele reis) en gaan testen of de keuze voor een zuinig model (BlueMotion) de mindere luxe (geen ACC, geen luxe binnenverlichting etc.) rechtvaardigt.

Het verloopt niet allemaal even gladjes

Na een initiële goede eerste kennismaking, zijn we nu bijna 3 maanden en 8300 kilometer verder. De auto rijdt nog steeds prima, maar toch zijn er wel enkele problemen naar voren gekomen:
- De electronische handrem en autohold-functie disfunctioneren soms... de auto is dan niet goed meer van de handrem af te krijgen. Volgens de garage een software-probleem, volgende week krijgt 'ie een update.
- De auto is toch lang niet zo zuinig als ik had gehoopt. Ik zit nu op 1 op 22 gemiddeld, geen onaardige score natuurlijk, maar ik had gehoopt nu eerder tegen de 1 op 28 aan te zitten. Ik rijd nog steeds rustig en schakel op basis van de adviezen die de boordcomputer geeft
- De portier achter de bestuurder sluit niet zoals een Golf-deur zou moeten. Daarentegen beweegt die juist vrij stroef... zal de garage eens vragen er naar te kijken.
- De radio-ontvangst van BNR-radio is slecht, zeker in Arnhem en omgeving.
- Het schakelen in de achteruit en in de één gaat soms moeizaam en dan pakt de bak niet goed... ook dat is een klusje voor de garage om eens naar te kijken.

Al met al toch een waslijstje dat ik liever niet al zo snel had gehad. Nu de kwaliteit toch wat tegenvalt, ben ik benieuwd hoe het service-niveau zal blijken te zijn...

7,0

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf