Volkswagen Golf 1.6 TDI 110pk BlueMotion Comfortline (2013)
| Uitvoering | Golf 1.6 TDI 110pk BlueMotion Comfortline |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2013 |
| Jaar van aanschaf | 2013 |
| KM-stand laatst | 350 km |
Golf 7 Comfortline Bluemotion 1.6TDI Executive 5dr
Na 3 jaar Golf 5 variant en de laatste 1,5 jaar een doorschuif Seat Exeo ST. Mag ik op zoek naar een nieuwe lease auto om de komende tijd weer 60.000km per jaar in te vertoeven.
Zoals begrijpelijk zijn de lease tarieven de afgelopen tijd naar beneden bijgesteld en werd het een mooie zoektocht.
De citeria waren;
- 14% bijtelling
- diesel
- 5 deurs of station
- navi/ cc/ ecc/ bt-ck
- multi functioneel stuurwiel
- geremd trekgewicht van minimaal 1000kg
- meer ruimte op de achterbank dan de Exeo
Door het leasebudget en de eisen van het trekgewicht en de de 14% bijtelling voor een diesel werd het een kort lijstje; golf 7 1.6TDI BM, Renault Megane Estate, Volvo V40 D2.
Na de proefritten sessie bleven de Volvo V40 en de Golf 7 over op de shortlist.
Uiteindelijk voor de Golf 7 gekozen om de volgende redenen;
1- motor voelde levendiger aan
2- meer ruimte op de achterbank voor 2 kids
3- grotere & meer praktische bagageruimte
4- ruim 2000 euro voordeliger dan de Volvo
De Golf is uiteindelijk besteld met de volgende samenstelling;
- Kleur; Limestone Grey
- paketten; Executive pakket met Iphone voorbereiding
- overige opties; electr. ramen achter, afneembare trekhaak & Sonniboy sunscreens vanaf de B-tijl en achterruit
Mijn nieuwe Golf 7 kan ik dinsdag de 28ste ophalen bij de dealer.
De gegeven sterren zijn dus gebaseerd op het eerste gevoel na proefrit en de ervaringen met mijn vorige Golf.
Ik zal na de eerste kilometers snel een review met foto plaatsen en de sterren indien nodig aanpassen.
update 27 aug.'13
Vandaag prima aflevering van de auto gehad bij van Mossel in Waalwijk.
Auto stons keurig onder een doek te wachten en deze mocht je persoonlijk onthullen.
De gemaakte foto's zijn keurig verzonden naar de privémail en de bloemen zijn thuis goed ontvangen.
Vandaag 350km gereden en dit zijn de eerste bevindingen.
Positieve punten zijn;
+ stilte aan boord bj snelheden tussen 120-150km/uur
+ intiütieve werking van navi, ecc, cruiscontrole, radio & telefoon
+ acceleratie vermogen is meer dan voldoende. Zal na inrijden alleen maar soepeler worden
+ snel ideale zit gevonden
+ electronische handrem & hill control
Punten die mijn inziens slimmer kunnen;
- met telefoon bediening via stuur kom je niet in telefoonboek (wel via touchscreen)
- cruisecontrol pakt traag op bij "resume"
- aflegruimte(opbergvakken) in de
bagageruimte
Omdat het een voorraad auto betrof geen extra getinte ramen vanaf de b-stijl. Vandaag via Sonniboy "perfect fit" sunscreens besteld.
Na bevestigen van de screens zal ik foto's plaatsen bij de review.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Volkswagen Golf 2.0 GTI EDITION 35 Schuifdak Milltek Leder Camera Porsche remmen
- 2012

Volkswagen Golf 1.0 TSI DSG 1e Eig|NL-Auto|Veel opties!
- 2016

Volkswagen Golf 1.2 TSI Business Edition R Connected / Stoelverwarming / Camera / Cruise Control / Climate Control / Navigatie / Winter-Pakket / Half Leder / 1e Eigenaar / DAB /
- 2015
PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Volkswagen Golf 2.0 TDI – 2013 – 485.625 km - Klokje rond

Waarom de Volkswagen Golf GTE wel en de Audi A3 e-tron niet in trek is bij snelle jongens

Volkswagen Golf GTE (2016) - Op de rollenbank

Volkswagen Golf 1.4 TGI BlueMotion – 2015 – 438.010 km - Klokje rond