Volkswagen Golf 1.6 TDI 105pk Highline (2013)

| Uitvoering | Golf 1.6 TDI 105pk Highline |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2013 |
| Jaar van aanschaf | 2013 |
| KM-stand bij aanschaf | 2 km |
| KM-stand laatst | 3.500 km |
Golf VII Highline, 1.6 TDI BlueMotion
Mijn keuze.
Aangezien ik meer kilometers ga rijden voldoet mijn Tiguan 1.4 TSI Track&Field niet meer. Voor mij was de keuze eigenlijk erg makkelijk, omdat de Golf VII net was uitgekomen. Voor mij een zeer aantrekkelijke auto met ruime keuze aan opties, goede afwerking met luxe materialen en het navigatiesysteem is veranderd. Het systeem is meer geïntegreerd in de auto waardoor het stelen ervan onaantrekkelijk is geworden.
Ik heb de auto gekocht bij Century Autogroep in Assen. Het viel mij op dat men daar goede inruilprijzen hanteren. En dat was bij mij ook zeker het geval. De service is uitstekend. Een goede uitleg bij aankoop. Ook bij de levering zelf, een uitgebreide nuttige uitleg van de werking van de verschillende systemen.
Samenstelling Golf VII
Park distance control
Trekhaak, wegklapbaar
Elektrische ramen achter
Ervaringen
Ik heb er nu een maand en 3500km in mogen rijden. En ik vind het geweldig. Het dashboard doet luxe aan en alle knoppen zitten waar je ze verwacht. Het ambient verlichtingspakket was voor mij een verrassing. Verlichting in het voetencompartiment was ik bekend mee, maar de verlichting in de deuren achter de handgrepen en klink was een welkome verrassing. Dit geeft in het donker een ruimtelijk en luxueus effect.
Het comfort van de auto is goed. De sportstoelen zitten voor mij uitstekend. Maar dat is persoons afhankelijk volgens mij. Ook wegligging en vering zijn naar mijn mening goed. Hobbelige wegen en verkeersdrempels geven geen ongemakken.
Het Adaptive cruise controle (ACC) werkt uitstekend en rijd bij normale verkeersdrukte relaxt. Wel moet je in druk verkeer als je ACC in hebt geschakeld goed opletten en vooruit kijken en zul je ook zelf op tijd in moeten grijpen. Want anders doet ACC in combinatie met frontassist het voor jou. En dat kan heftig (maximaal remmen) gaan. Ook bij Frontassist alleen, het systeem dat ingrijpt bij potentiële botsingen, is het opletten. Niet denken dat het net gaat bij een afslaande voorligger, Frontassist zal dan ingrijpen.
Je zou denken dat de opbergruimte in de Golf VII beduidend kleiner is dan in de Tiguan. Nou dat valt reuze mee. Het bodemoppervlak van de kofferbak is vrijwel gelijk. De hoogte verschilt alleen. De variabele bodemplaat is ideaal. In de hoogste stand kun je veel losse voorwerpen onder de plaat kwijt.
Bij het rijden met aanhanger herkent de auto zelf of er een aanhanger achter zit. Systemen zoals start/stop en park distance controle achter worden automatisch uitgeschakeld. De auto controleert de verlichting van de aanhangwagen zelf en geeft eventuele aanwijzingen. Het enige minpuntje vond ik het weer inklappen van de trekhaak. Probeer dat eens zonder je handen vuil te maken.
Al met al een hele fijne auto.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Volkswagen Golf 2.0 GTI EDITION 35 Schuifdak Milltek Leder Camera Porsche remmen
- 2012

Volkswagen Golf 1.0 TSI DSG 1e Eig|NL-Auto|Veel opties!
- 2016

Volkswagen Golf 1.2 TSI Business Edition R Connected / Stoelverwarming / Camera / Cruise Control / Climate Control / Navigatie / Winter-Pakket / Half Leder / 1e Eigenaar / DAB /
- 2015
PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Volkswagen Golf 2.0 TDI – 2013 – 485.625 km - Klokje rond

Waarom de Volkswagen Golf GTE wel en de Audi A3 e-tron niet in trek is bij snelle jongens

Volkswagen Golf GTE (2016) - Op de rollenbank

Volkswagen Golf 1.4 TGI BlueMotion – 2015 – 438.010 km - Klokje rond