Volkswagen Golf 1.6 TDI 105pk BlueMotion Technology Highl. (2012)

autoreview

Volkswagen Golf 1.6 TDI 105pk BlueMotion Technology Highl. (2012)

Signalement

UitvoeringGolf 1.6 TDI 105pk BlueMotion Technology Highl.
Versnellingen7, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012
KM-stand bij aanschaf19 km
KM-stand laatst29.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

De eerste meters

  • 5.000 km

Nadat mijn half jaar oude Plus aan barrels werd gerden, moest ik zo snel mogelijk weer een nieuwe auto van de baas. Gelukkig was de Plus niet meer op voorraad, dus werd het een gewone Golf6. Niet spannend, wel erg degelijk en goed. Het werd een 1.6 diesel Blue Motion in Highline uitvoering. T.o.v. de comfortline in de Plus vallen de beter kuipstoelen, regensensoren, dimmende binnenspiegel, privacyglas achterin, mistlampen en bermlampen en automatische verlichting op. Ik ben met name erg te spreken over die echt perfect zittende stoelen. Dat maakt wel een verschil!

Omdat de Golf op 5 december werd afgeleverd, werden er meteen de winterwielen op gezet. Ik vind die zwarte wielen erg lelijk en vroeg dealer Huiskes Kokkeler of ze niet een paar doppen hadden liggen en die werden er meteen onder gezet. Super! In de zomer weer de standaard Highline LM velgen.

Ook in deze Golf zit weer die fijne DSG bak. Dat rijdt toch echt heel soepel. Hij wordt er ook lekker snel door. Je sprint er ondanks de weinige pk's onder de kap snel mee weg bij het stoplicht.

Afgezien van de stoelen zit er geen verschil in rijgedrag t.o.v. de Plus. Golf is een degelijke, goed gebouwde en betrouwbare auto. Je hoeft je er niet voor te schamen, maar je kunt je er zelf ook niet op voorstaan en meedoen in de pikorde op de snelweg met de A4'tjes, V60, BMW3, Passats enz... In die zin voel ik wel verwantschap met de Octavia van de baas van mijn vrouw, waar we ook prive in rondrijden. Maar eerlijk is eerlijk, als me geen auto werd aangereikt door de baas, reed ik weer lekker Saab of Volvo. In die zin geen keus, wel economie :-)

Maar nogmaals, de Golf is op de snelweg, met deze stoelen en DSG een uiterst fijne reismakker. Perfecte carkit, die volledig werkt op voicedailing, behoorlijke stereo en een navigatie waar je best aan went. Ik kom er absoluut relaxed mee thuis. Enige voordeel van de Plus is de hogere in- en uitstap, maar daarom wordt dat model ook met name door ouderen bereden en heeft ie het imago niet echt mee.

Proeve van bekwaamheid

  • 15.000 km

Ik krijg nou niet echt enthousiaste reacties op de Golf. "Kleine auto", "wat een saaie burgerbak" enz... Dat verbaast me dan toch wel weer. Hij rijdt namelijk behoorlijk fijn en stil en is in deze uitvoering een behoorlijke luxe bak. Nou ja, gelukkig rijd ik er niet prive in en werk ik niet in een commerciële omgeving. Scheelt toch :-)

Ik vind het soms opvallen dat het lijkt alsof de DSG hapert. Dat het even duurt voordat ie aangrijpt, maar had van de week ook al een keer het gevoel dat ie niet ophield toen ik de voet van het gas haalde. Even in de gaten houden, want het lijkt niet alsof dit hoort.....

Vergelijken met de nieuwe V40

  • 29.000 km

Na 29.000 km in de Golf VI een update. Eigenlijk alleen maar lof. We rijden sinds kort ook (prive) in een nieuwe Volvo V40 D2 R-Design en dat is in alle opzichten een luxere en veel mooiere auto om te zien, maar als het gaat om stoelen, weggedrag en DSG bak, is de Golf de veel nieuwere V40 de baas. Vind de 1.6 diesel in de Golf ook lekker stil in vergelijking met de Volvo. Ben ook nog steeds verbaasd hoe rap die DSG bak een toch lichte 1.6 diesel uitvoering weet te maken. Ik zal nooit een Volkswagenmens worden, maar moet eerlijk toegeven dat ze heel beste spullen maken over de grens.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens