AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Volkswagen Golf 1.4 TSI 160pk Comfortline (2009)

Volkswagen Golf 1.4 TSI 160pk Comfortline (2009)

UitvoeringGolf 1.4 TSI 160pk Comfortline

- Deep black peareffect lak
- RCD 310

Aanschafdatum 26 februari 2009
Verkoopdatum 15 februari 2012
Privé gekocht en gebruikt.
Heb nog een keurig inruilbedrag ontvangen voor de alfa.

Comfort: Eindoordeel Goed = ****
Standaard demping en vering is goed voor mij als rustige rijder in Nederland en ruim voldoende op snelle autobanen in Duitsland. Heb ook uitvoering met sportonderstel in proefrit gehad welke als comfortabel maar nog strakker is ervaren.
Geluidsdruk in decibel is laag in interieur. Bandengeluid is het meest bepalend.
Stoelen met lendensteun, cruise-control en leren stuurwiel, dashboard dragen positief bij.
Minpuntjes:
Brommerig geluid bij aanbevolen lage toeren (schakelindicator).
Grote deuren van 3deurs uitvoering zijn lastig. Mijn advies: ga voor de 5 deurs.

Prestaties. Eindoordeel=goed=****
De Golf accelereert makkelijk en snel naar hoge snelheden.
Het onderstel, de remmen en banden zijn berekend op hun taak. Op kruissnelheid in Nederland op de snelweg is het stil en er is geen last van spoorvorming, zijwind of aquaplaning (continental banden).
Totaal gemiddeld benzineverbruik is 6,8 L / 100 km.
Minpuntje:
- Turbomotor blijft bij gas los wat meer in de toeren hangen dan een atmosferische motor.
- Het af en toe wat blikkerige geluid van de uitlaat ( de alfa 156 klonk wel stoerder).

Betrouwbaarheid Eindoordeel = uitmuntend*****
Geen storingen of defecten gehad.
Omschrijf me zelf als een voorzichtige en rustige rijder in Nederland die de meeste kilometers met 100-125 km/h op snelweg rijdt ( kom zelden boven 3000 min-1). Heb ongeveer 16000 km in Duitsland, Zwitserland en Italië gereden. Alleen in Duitsland regelmatig 200+ km/h.

Gebruikskosten Eindoordeel = voldoende ***
Afschrijving € 342 / maand (36 maanden)
Rijden voor € 0,31 / kilometer (80000 km)
Twee reguliere VAG onderhoudsbeurten.
30000 km alleen olie vervangen. € 273
60000 km 2 voorbanden en bougies. € 795

Eindoordeel:
De golf is een betrouwbare en comfortabele auto gebleken die je zowel rustig kunt rijden als flink de sporen kunt geven.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf