Volkswagen Golf 1.2 TSI 105pk Comfortline (2015)
Uitvoering | Golf 1.2 TSI 105pk Comfortline |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Nieuwe glimmende auto, altijd leuk !
na 5 jaar was het tijd voor een nieuwe Leasewagen. Na wat heen en weer gepingpong is de keuze gevallen op de pacific-blauwe Golf VII. Een 1.2 tsi 105 pk comfortline om precies te zijn.
Waarom? leasen moest tegen budget, bij Volkswagen zelf. Beperkte leasesom, courantheidsklasse en catalogusprijs.
Met hulp van de leasemaatschappij en een (niet leverende) dealer gekomen op deze keuze.
Voldoet aan alle eisen van de lease, mijn wensen en de motor is mij niet vreemd. Ken dit type motor uit de polo en het zwaktebod van toen (de zgn "tsi ketting") is bij deze niet meer.
Vol vertrouwen stapte ik ook 19 mei naar de leverende dealer.
Daar stond hij mooi in de glim. Na een fijn gesprek en uitleg over gebruik meteen de eerste rit a 120 kilometers voor de boeg.
De auto is 150 kilo zwaarder dan polo, maar de motor heeft er niet veel zwaarder mee. Reageert behoorlijk op het gas en in het verkeer kom je prima mee. Moet wel iets eerder schakelen dan bij de Polo, maar dat ook inherent aan de keuze. Dan had ik maar dieper in de portemonnee moeten grijpen en voor een 1.4 ACT moeten gaan.
Maar zeker niet teleurgesteld over de motor en vooral de stilte aan boord de rit naar huis fijn gemaakt.Wat een fijne rit en wegligging. Erg neutraal en voorspelbaar allemaal, maar niet op de voorheen storende manier die ik bij de Golf ervaarde. Deze verbetering vind ik fijn. Veerweg is soepeler geworden en dat geeft mij een luxer gevoel. Een vergelijkbare Golf 5 die ik eerder had, was wat stugger op de weg ( maar stuurde ook scherper). Deze Golf vlakt meer uit. Heerlijk.
Ook is het sturen en schakelen "communicatiever" geworden dan wat ik eerder ervoer. Wat een verbetering. Prettig hoor.
Binnen in het er zeker niet slechter op geworden. Materiaalkeuze in de Golf is van een prima niveau. Alles voelt solide en fijn aan. Leren stuur en pook is stiekem toch een fijne must.
De discovermedia navigatie is geen snelheidswonder (vooral bij het starten van het voertuig) maar ow wat is het een verbetering tov de RNS310/315 die ik gewend was. Sneller de juiste info, en schakelen tussen media is makkelijker geworden. Bluetooth is er ook beter op geworden. Zonder hikken verschillende type telefoons kunnen aansluiten.
Voor de rest wat handigheden in het licht en zichtpakket en parkeerhulp die al met al ook een luxer gevoel geeft. Werd tijd dat de GOLF dergelijke handigheden standaard of als instappakket aan boord heeft.
Komende maanden flink pendelen ivm werk, maar daar zie ik nu niet tegen op. Laat die kilometers maar komen.
Premium gevoelt verdwijnt toch wel
2 maanden verder, 6700 kilometer verder.
Kan er niet aan ontkomen, maar het premium gevoel (de mooie en fijne materialen) verdwijnt als sneeuw voor de zon. Net zoals de stilte aan boord waar ik zo over roemde.
De (standaard) grijze bekleding vlekt flink. Veel witte aanslag bij het aanraking met de huid. Had dezelfde bekleding in de polo en daar was dat helemaal geen probleem. Heel apart dit. Ook waar de passagiers zitten valt het op. MAar allemaal niets wat met een vochtige doek valt te verhelpen.
Wat meer steekt is dat de stilte verdwenen is aan boord. De rechtervoor portier laat tijdens lange ritten op de snelweg een continu-rammel horen en de spiegelbehuizing rechtsvoor kraakt bij brugovergangen en lange veerweg met een klap erin (denk aan drempels bij ingang en uitgang woonerf etc etc)
Ben er nu 2x terug meegegaan naar de dealer. Tot op heden niets gevonden. Eerste keer kon men niets vinden. 2e keer Een behoorlijke rit met de monteur mee gehad. Auto liet niets horen. Dan slaat de twijfel wel toe.
Maar helaas is de rammel en kraak terug en nu zelfs opgenomen met de telefoon. Hier mogen ze flink mee aan de slag.
Door dit is het premium gevoel wel aardig verdwenen. Jammer want de rest bevalt wel prima.
...alles is wel....
...was ik na enkele weken het fijne gevoel al kwijt over de wagen . De dealer heeft eindelijk doorgepakt !
September 2015 is de wagen meegegeven met een zgn "expert rijder" van PON.
Die had bevindingen. Dealer heeft een monteur aangewezen (gekregen?) die bekend was met de door de "expert rijder" gevonden punten en ze moest herstellen..
De bevindingen
- Krakende binnenwerk rechter voor portier agv materiaalkeuze binnenzijde.
- veerweg en stangen maakte te veel en verkeerd (krakend) geluid
- binnenbehuizing achter de plafonniere lamp voor misste isolatie.
Wat is er hierop gebeurd ?
-Binnenwerk voorportier inclusief binnenbekleding is vervangen
-alle bewegende onderdelen van onderstel ( en scharnierende delen van deuren) zijn gereinigd en opnieuw in de vet/olie gezet
-isolatie geplaatst achter plafonniere lamp
Sindsdien... alles is wel ! Geen verstoringen meer geen gekraak meer en nu storingsloos en zonder mankementen 60.000 kilometers weggetikt. Het kan dus wel
bekleding blijft wel snel wat vlekkerig, maar met behulp van een bedrijf wat ook intern auto's reinigt een fijne oplossing gevonden door middel van het jaarlijks reinigen van de binnenkant. Eigen keuze, maar het valt wel op dat het minder snel vlekt !