Volkswagen Eos 1.4 16V TSI 122pk (2008)

Uitvoering | Eos 1.4 16V TSI 122pk |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Ervaring
We zochten een wat grotere cabrio. De barchetta wordt te weinig gebruikt, maar we willen toch open rijden. Vandaar een Eos gekocht en de Grande Punto verkocht.
Tot nog toe bevalt hij goed. Paar duizend km na aankoop ging wel de nokkenasversteller kapot, maar aangezien de hele distributiekant toch al vervangen moest worden, was dat nou niet zo'n grote ramp. Distributie, nokkenasversteller, kettingspanners maar ook oliepomp en olietrechter laten vervangen, zodat ie gelijk is aan een gemodificeerde Eos, en hopelijk weer 180.000 kilometer zonder problemen ertegen kan.
Jaartje verder
Jaartje de auto in bezit, en hij bevalt goed.
Morgen komt er een Sattlermeister even kijken om een stukje vinyl te vervangen op de deur. Voor de rest doet ie het gewoon en is ie droog en dicht.
Vandaag nog een leuke trip gemaakt met het gezin. Je moet in Corona-tijden toch iets.
Schuifdak defect
Mechaniek van het schuifdak defect. Bekend Eos probleem. Wordt volgende week bij Wout Bouman gerepareerd.
Paar jaartjes verder
Inmiddels zijn we een paar jaar verder. Buiten een kleine schade rechtsachter die we ooit nog een keer laten repareren (of niet) is de auto nagenoeg probleemloos. In 2024 1 bobine kapot gehad.
Wel laatst de aftermarket radio voor een nieuwere aftermarket vervangen en die vorige radio heeft 2 luidsprekers meegenomen in z'n overlijden. Eentje al vervangen, nummer 2 moet nog.