Volkswagen CrossTouran 2.0 TDI 140pk (2007)

Volkswagen CrossTouran 2.0 TDI 140pk (2007)

UitvoeringCrossTouran 2.0 TDI 140pk
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2009

Review VW Cross Touran

Na bij na 2 jaar gereden te hebben in mijn Seat Alhambra zat ik wat et surfen op internet en kwam een VW Touran tegen. Toevallig hadden we zo'n soort auto als huurauto op onze vakantie gehad omdat in Zuid-Frankrijk niemand ons wilde helpen met een gescheurde turboslang. Zodoende via de verzekering een huurauto gekregen.
Kortom ik had 3 weken ervaring met een Touran. Maar deze viel extra op omdat het een 2.0 TDI en een Cross uitvoering was. Een bezoek gebracht aan de dealer, bleek dat het een geomporteerde was die hij (ook conform de RDW site) nog geen maand op naam had. Een hele mooie auto en behoorlijk voorzien van extra's zoals: Electr schuifkanteldak, Adaptieve verlichting, Afneembare trekhaak, Stoelverwarming, Dekra interieur en motor voorwarming.
tevens was de auto een automaat voorzien van DSG bak.
Na een proefrit gereden te hebben was ik erg onder de indruk van de DSG bak. Wat een soepele automatiche versnellingsbak. Het vermogen was acceptabel, De uitvoering geweldig mooi, Lekkere hoge instap, Fijne bi-xenon adaptieve verlichting.
Aangezien ik ook wel een auto wilde en 'moest' hebben voor 6 personen beviel hij me uitermate in deze proefrit en ogenlijk.
Enfin, zoals je wel raadt heb ik de auto gekocht.

Rijimpressie;
Heerlijke motor, goed koppel, geweldige versnellingsbak, goede hoge zit, goed uitzicht rondom, lekker dakkie in de zomer, kids zaten prima op alle stoelen (ook de achterste rij).
De banden (dunlops 215 voor en 235 achter) zijn niet super te noemen. Eer ik mijn auto helemaal trillingsvrij had met balanceren etc dat duurde nogal even.
Verbruik;
op de snelweg kwam ik toch wel op een gemiddelde van 1:15 en overall is een verbruik van 1:14 haalbaar. Het is tenslotte een redelijk zware auto en niet echt gestroomlijnd.

Wijzigingen;
Intern heb ik de verlichting vervangen door LED. Nog een multimedia systeem ingebouwd tbv navigatie / CD / DVD / MP3 etc. En achter PDC ingebouwd.
Verder was bij de importkeuring de auto te keuren op 7-persoons en stond dus op het kentekenbewijs 5-persoons. Na een telefoontje met RDW en even laten keuren was dit binnen een paar weken verholpen en had ik een juist kentekenbewijs (kosten 20 euro).

Reparaties;
Bij km stand 64000 zweette de waterpomp wat en is er een nieuwe in gegaan incl rollers en distr riem.
Op advies van een kennis ben ik doorverwezen naar Brabo te Roosendaal om mijn banden te laten uitbalanceren. En om eerlijk te zijn doen die meer als bij een Kwik-fit. Zij rollen eerst de banden in, gaan dan balanceren, rijden er mee en is het dan nog niet goed gaan ze de band verleggen op de velg. Meten de ovaalheid van de band en de velg en balanceren ze ze weer en weer ijden. Is het dan nog niet goed dan balanceren ze de banden nog een keer op de auto zelf. Eindelijk was mijn auto trillingsvrij en volgens Brabo lag het toch echt aan dit type band. (kosten totaal een kleine 80 euro dus dat valt mee.
Verder heeft hij gewoon zijn kleine beurt gehad bij 70000 en APK zonder problemen.

Ik heb met deze auto zo'n 35000 km gereden met plezier. Aangezien de gezinssituatie veranderde en mijn BMW hart weer sneller begon te kloppen ben ik over gestapt naar een BMW. terugkijkend had ik een unieke auto die niet veel mensen hebben. Een auto vol met acc en een fijne motor. Supervlot is hij niet met 140 pk en zijn gewicht maar wel betrouwbaar.

7,5