Volkswagen Corrado G60 (1989) #2
Uitvoering | Corrado G60 |
Bouwjaar | 1989 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
In November 2004 kocht ik deze Corrado G60. Nadat mijn Honda CRX was afgekeurd omdat die behoorlijk aan het rotten was, was ik op zoek naar weer een snel sportwagentje.
Ik wist al meteen dat het een Corrado moest worden, ondanks waarschuwingen van enkele mensen, omdat ik het altijd al een mooie en tijdloze auto vond.
Heb hem nu dik anderhalf jaar in bezit en hij bevalt nog altijd perfect. Ook alle electronica werkt nog perfect op het schuifdak na dat alleen nog maar in kantelpositie kan (corrado kwaaltje).
Absoluut nog nergens roest dat was bij de Honda toch wel anders.
Alleen vind ik dat hij tussen 1000 en 3000 toeren bijna niet vooruit te branden is terwijl bij de auto van mijn broertje (golf gti 16v) wel het geval is alhoewel die wel een stuk lichter is. Toch heb ik het idee dat ie veel beter moet kunnen. Boven de 3000 toeren dan krijg je wel een aardige duw in je rug bij accelereren.
Eigenlijk zeer weinig problemen tot nu toe. G-lader is nog goed en altijd starten en lopen.
- Trekkracht onderin/ vaker inhouden van motor bij accelereren.
- Binnenste Ashoes vervangen bij de APK
- Accu was slecht bij aankoop dus vervangen en die was binnen jaar weer kapot.
- Achterbandens slijten snel aan binnenvlak. (waarschijnlijk door verlaging)
- Brandstofpomp onder auto piept regelmatig, wordt binnenkort vervangen.