Volkswagen Bora 1.9 TDI 90pk (2000)

Volkswagen Bora
Volkswagen BoraVolkswagen BoraVolkswagen BoraVolkswagen BoraVolkswagen BoraVolkswagen BoraVolkswagen BoraVolkswagen Bora - interieurVolkswagen Bora - interieurVolkswagen Bora - interieur

UitvoeringBora 1.9 TDI 90pk
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2006

Nadat mijn vorige auto de Ford Escort een lekke koppakking en hiervan de reparatie te hoog was om dit te maken ben ik op zoek gegaan naar een andere auto.
Na kort zoeken via internet kwam ik mijn deze Volkswagen Bora tegen.
Deze auto stond bij een ad auto bedrijf dicht bij mij in de buurt.
Direct ben ik er heen gegaan en zag deze auto staan in de showroom van deze garage.
En terwijl ik deze auto zag staan was ik op 1 of andere manier direct verkocht aan deze auto.
Dit komt ook mede door dat ik wel eens vaker in een volkswagen heb gereden.
Dit is mijn 5de Volkswagen (Golf type 1 GTI, Golf type 1 diesel en 2 stuks Golf type 3 diesel).
Nadat ik met de verkoper heb gesproken over de VW Bora een kleine proefrit gemaakt en de auto gekocht.
Wat mij direct opviel was de trekkracht van de tdi motor en de ruimte die er in de auto is alleen als je achterin zit is dit wat minder.
Ook de kofferbak heeft veel ruimte iets wat ik niet had verwacht.
Verder zit alles in de auto op zijn plaats, waaronder airco dat wel prettig is met het warme weer.
Ik heb nu deze auto dik 5 maanden en rij veel kilometers 5/6 dagen stiens-lemmer 125km.
Wat mij verder opvalt is het verbruik van deze vw bora tdi gemiddeld 1 op 19,8 en dat voor een tdi motor van nu dik 200000 km.
Olie verbruik van deze auto is nihil 1 keertje een 0,2 liter bijgevuld.
Wat mij het meeste opvalt is dat deze auto op de snelweg constant 120 km het zuinigst is, na ongeveer 900/950km gaat het brandstof lampje branden en dan heb je nog 7 liter reserve.

Ik heb 2 kleine problemen gehad met deze auto.
Als ik de airco aan zette dan maakte deze een raar geluid en mijn achteruit verwarming werkte niet goed.
Deze twee problemen zijn opgelost door de garage en vielen onder de garantie.
Verder geen problemen.

9,5