Toyota Yaris hybrid (2017)

autoreview

Toyota Yaris hybrid (2017)

Signalement

UitvoeringYaris hybrid
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2017
KM-stand laatst52.740 km
Lezerswaardering: 60%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Mooier en luxer dan mijn vorige Yaris

Onze tweede Yaris Hybrid. De demping van de vering is beter. Er zitten meer exra's op wat de veiligheid bevorderd. De verkeersbordenherkenning hecht ik niet veel waarde. Als de borden te dicht na de kruising staan ziet hij ze niet. Maar herkent wel de borden van de afslagen en geeft dan b.v. 50 km aan op de snelweg. Botsbeveiliging werkt goed, niet dat ik gebotst heb, maar als ik een object te snel nader krijg je een waarschuwing. Ook belijning overschrijden zonder richtingaanwijzer geeft een signaal. Alle waarschuwingen zijn ook uit te zetten of de gevoeligheid te veranderen. Bij 60km/h op cruisecontrol geeft een hinderlijke wisselend toerental. Ik denk exemplarisch, mijn vorige Yaris had dit niet . Bij hogere en lagere snelheden merk je niets. 50 km op de cruisecontrol is mooi, dan kan je de voet bij de rem houden op doorgaande wegen in de bebouwde kom. Heeft me al menigmaal behoed voor een aanrijding. Verbruik: net onder de 1 op 20 door het jaar heen. Zomers zuiniger dan in de winter op winterbanden. Comfort is goed, ook op de lange afstanden. Als de auto flink beladen is wordt deze een beetje zoekerig op de snelwegen. Fijne auto.

2 jaar rijden.

 • 27.000 km

Veel mee naar Duitsland, Belgie en Oostenrijk gereden. Heerlijke auto om te rijden. Vooral in de file, dat is veel ontspannender dan een schakelauto. Ik rijd meestal op ECO stand. Bij veel inhalen op autobahnen is dit ook voldoende. Niets aantrekken van de motor die even een grote mond opzet, de auto gaat er gelijk vandoor als je gas geeft. Fijne auto.

Ingeruild

 • 52.740 km

Vorig jaar , 30 juni de nieuwe Yaris besteld, vandaag pas de levering. Het doet een beetje pijn deze auto in te ruilen, we waren erg tevreden over deze auto en heeft ons met veel plezier gebracht in Duitsland en Oostenrijk. Ook de dagelijkse ritten. Het verbruik was naar verwachting rond de 1 op 20. Reed comfortabel en de motor was mooi stil bij snelwegritten. Maar toch gekozen voor de nieuwe vanwege de vele voordelen op veiligheidsgebied. Ik hoop dat de nieuwe eigenaar er net zoveel plezier aan zal beleven als wij hebben gehad.

0,0
 • Betrouwbaarheid
  0
 • Prestaties
  0
 • Comfort
  0
 • Kosten
  0
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Toyota Yaris

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens