Toyota Verso 2.0 D-4D-F Aspiration (2011)

Toyota Verso
Toyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota VersoToyota Verso

UitvoeringVerso 2.0 D-4D-F Aspiration
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

De eerste keer Toyota

Na mijn Laguna een Toyota. Deze auto heeft al veel bestuurders in de organisatie gehad. Kennelijk bevalt het de meesten niet. Voor mij is het een korte affaire, ik hoef er hoogstens 12 maanden mee, waarschijnlijk minder.

Eerste indruk
Tja.. Hoe zal ik het zeggen, hij heeft de uitstraling van een aangeklede baksteen. Het is niet mijn smaak.

Interieur
Het is plastic, plastic en nog eens plastic. Het is met name de kleur die het doet, maar het is in ieder geval niet mijn kleur. De klokkenwinkel zit in het midden, dat ken ik van mijn Citroen. Niet storend.

De bediening
Het meeste werkt zoals je verwacht, ik heb alleen ruzie met de carkit / navigatie. Het overnemen van telefoonnummers is ver onder de maat. De zoekfunctie van de telefoon is ook ver onder de maat. De laguna had dat (voice dialing) echt beter voor elkaar. Qua prijs identiek, dus ik vind dat je dat van deze ook mag verwachten.

De instellingen van het dashboard zijn ook een beetje onduidelijk. Het is in ieder geval niet mijn ding.

comfort
De auto is best comfortabel, zit stevig, ik vond niet te merken dat de auto al bijna twee ton gereden had. Toen iemand anders er mee verder ging had ik dat gevoel nog steeds. De stoelen zijn goed, de ruimte is goed, de kofferbak is ruim (en ruimer dan de laguna).

Rijgedrag
Het is een lomp ding, hij gaat best vooruit met de diesel, maar het voelt erg grof. De vering (misschien ouderdom) maakt ook dat hij wat hellend rijd.

Geluid
Ik vind m vrij luidruchtig, geen gedempte auto.

Onderhoud
Ik heb er een keer een routine bezoek mee aan de garage gebracht. Dat leverde geen bijzonderheden op.

Al met al
Je zult het misschien wel gezien hebben, maar dit was niet mijn auto. Voor de particulier;
Gaat lang mee (deze had wel een nieuwere motor). Is echt wel degelijk. Geen comfort feest, niet erg goedkoop in gebruik. Een beetje tijdloos, maar ook erg matjes. Een grijze muis. Ik voelde me er niet in thuis. Ben blij met mijn nieuwere zilveren Skoda!

6,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee