Toyota Verso 1.8 16v VVT-i Luna (2008)

Toyota Verso 1.8 16v VVT-i Luna (2008)

UitvoeringVerso 1.8 16v VVT-i Luna
Versnellingen5, Semi Automaat
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2011

De gezinsauto is een feit

Met de wetenschap dat wij in oktober dit jaar ons eerste kindje verwachten, zijn wij op zoek gegaan naar een gezinsauto. Een Yaris, en als tweede auto een Aygo, houdt niet echt over met een kindje.

We wilden graag een jonge Verso met weinig kilometers op de teller en als het kan een automaat. Na diverse malen internet afgezocht te hebben, kwam ik uit bij deze Verso. Bouwjaar november 2008, 31.000 km op de teller, automaat en afkomstig van 1e eigenaar! En een mooie bijkomstigheid was het touchscreen navigatiesysteem.

Na een aantal keren gemaild te hebben met de Toyota Dealer in Lelystad, besloten wij om de Verso live te gaan bekijken.

Al snel toen we de Verso zagen en nadat we meer dan een uitgebreide proefrit hadden gemaakt, wisten wij dat dit de Verso moest gaan worden voor onze toekomst. Mede gezien het feit wat we bij deze dealer voor onze Yaris terug kregen en de staat van de Verso.

De eerst kilomaters zijn echt voortreffelijk. Wat rijdt dit relaxt. De automaat is even wennen. Vooral als je altijd een snelle, handgeschakelde, Yaris hebt gereden. Het navigatiesysteem werkt perfect. En ook het bluetooth systeem werkt icm met onze smartphones.

Als we de Verso een aantal maanden hebben, zal ik beschrijven hoe wij de auto beleven.

Eerste ervaringen en met wat puntjes terug naar de

De Verso bevalt erg goed. De ruimte en het comfort is precies wat we er van verwachtte (zijn er mee op vakantie geweest naar Zeeland. 4 volwassenen + hond). Het ophalen van de kinderkamer (lees 12 dozen + matras) ging in 1 keer. Vlakke laadvloer creeren en bestuurdersstoel naar voren en alles kan er in. Wel heb ik nog kentekenplaten met oplegletters laten monteren. Dat ook net iets netter. Het verbruik valt voor de Verso ook niets tegen. 1 op 12 is goed te doen. Zie voor details de verbruiksmonitor van de Verso.

Het enige echte minpunt aan de Verso vind ik tot op heden de boordcomputer. Het verbruik wat de boordcomputer aangeeft, klopt echt niet. De boordcomputer geeft 1 op 13 aan. Dit terwijl het feitelijke verbruik rond de 1 op 12 ligt. De dealer kan dit helaas ook niet aanpassen. Het gevolg is dat de boordcomputer aangeeft dat de tank bijna leeg is, terwijl het lampje van de tank nog niet eens brand.

In de eerste anderhalve maand dat we de auto hadden, kwam ik tot de ontdekking dat er een aantal puntjes aan de Verso waren die na mijn idee nogmaals bekeken moesten worden.

Zo was ik tot de ontdekking gekomen dat na het wassen van de Verso de A-stijl (aan de bestuurderskant) aan de binnenzijde vochtig werd. Waar dit precies vandaan kwam, wist ik dus niet (had wel een vermoeden; de originele voorruit zat er niet meer in). Het gevolg was dat er op de binnenstijl vervolgens (als deze weer droog was) een lelijke waterkring ontstond. Daarnaast "klapte" het raam van de bestuurderszijde open bij het bedienen van het raam.

Samen met nog wat kleine puntjes belde ik de Toyota dealer in Nijkerk op. Al snel bood Frans mij aan om de Verso te komen brengen en de punten te bekijken en te herstellen. Aangezien ik niet in de buurt woon van Lelystad mocht ik mijn auto bij Frans thuis om komen ruilen en zou hij zorgen voor een leenauto. Dit vond ik natuurlijk super. Het scheelde mij meer dan de helft reistijd en Frans moet toch iedere dag naar Lelystad.

Op 06 juli 2011 heb ik de Verso bij Frans thuis omgeruild en hebben we samen de punten doorgelopen (onder het genot van een kop koffie). Als leenauto kreeg ik een nieuwe Verso-S mee. Prima auto. Binnen twee dagen werd ik gebeld door de dealer. De oorzaak van de waterschade was ontdekt en verholpen (kitlaag was niet helemaal goed aan de bovenzijde van de voorruit) en op de raammechanisme zat speling (beide voor zijn onder garantie vervangen). Uiteindelijk heb ik de Verso weer bij Frans thuis om kunnen ruilen. Tevens weer alle puntjes nagelopen onder het genot van een kop koffie.

Als extra het Frans ook nog via de vorige eigeneer 2 witte kentekenplaten voor een aanhanger weten te achterhalen. Mooi extraatje!

Kleine beurt, APK en op naar Zuid Frankrijk

Eind april 2012 mocht de Verso voor "mijn eerste beurt" naar de dealer. Aangezien de dealer waar ik de Verso in Lelystad had gekocht, failliet was gegaan, heb ik een afspraak gemaakt bij Van Gent in Veenendaal. In overleg met de dealer werd gelijk de APK gedaan anders moest ik daar in november speciaal voor terug komen. De auto kwam, zoals niet anders verwacht, zonder problemen en extra kosten de APK door. Kosten €169,- (APK, kleine beurt, Eurocare service, gratis leenauto).

Vervolgens zijn wij begin juni 2012 met de Verso naar Zuid Frankrijk gereden. Wat een fantastische reisauto. Het comfort en souplesse waarmee de Verso ons naar Frankrijk heeft gebracht was echt goed. Ondanks de volle bepakking toch meer dan voldoende vermogen over om de auto door te trekken naar de 160 km/h. Al met al 2200 km gereden met een gemideld verbruik van 1 op 13.

Grote beurt

8 mei 2013 is de Verso voor de grote beurt (jaarlijkse onderhoudsbeurt) weer naar de dealer in Veenendaal gegaan. Als aantekening had ik een aantal piepjes/kraakjes in het interieur. Verder waren er geen bijzonderheden aan de Verso te melden. Ondertussen had ik zelf de zomerbanden er weer onder gelegd en de winterbanden opgeslagen. Na goed 2 uur wachten in de showroom kreeg ik de Verso gewassen en in de wax gezet terug. Alle kraakjes/piepjes waren verholpen. Het enige wat ze extra hadden vervangen was het interieurfilter. Kosten voor deze grote beurt inclusief interieurfilter €365,- (inclusief een jaar een kortingspas van Van Gent en 1 jaar Eurocare).

Ik heb ruim een jaar probleemloos gereden met een gemiddeld verbruik van ik schat tussen de 1 op 11 en 1 op 12.

Nu de Verso weer klaarmaken voor een rit naar Zuid Frankrijk.