Toyota Verso 1.8 16v VVT-i Luna (2007)
Uitvoering | Verso 1.8 16v VVT-i Luna |
Versnellingen | 5, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Ik heb de auto van mijn nieuwe werkgever als voorloopauto gekregen (met 42900km op de teller). Het is niet mijn keuze geweest in deze wagen te gaan rijden en het zou zelfs nooit bij me opgekomen zijn om een auto als deze te kiezen, maar ok... Er is helemaal niets mis mee!
De auto doet zijn ding waar hij voor gemaakt is, met gemak 4 personen vervoeren met alle bagage die er in moet kunnen. De auto is comfortabel, stil en ruim. Ik geloof zeker dat deze auto over 2ton nog prima rijd, het voelt allemaal heel betrouwbaar aan. Helaas vind ik de auto saai en suf en doen de materialen (hard plastic) goedkoop aan. De stoelen zijn zacht en comfortabel, maar voor mij té zacht.
Je moet de auto over de 3800 toeren heen brengen voordat hij vooruit wil, ik was een diesel gewend met 300Nm en als je dan hierin stapt is het toch wel even wennen.
Ook haal ik niet veel meer dan 570km op een tank. Ik rij wel door, maar niet overdreven hard of zo. Ik probeer tussen de 110-140km/u te rijden... Wel goed opletten, want volgens de TomTom, geeft de teller 10km/u te veel aan in de auto.
Nogmaals er is niets mis met de auto, hij is zelfs heel goed... Maar de emotie wil in mijn geval ook wat en dat is wat de auto mij niet geeft.
Update na 5000km: We beginnen een beetje aan elkaar te wennen. De motor is iets soepeler geworden. Waarschijnlijk reed mijn voorganger iets rustiger dan ik. Als je de auto leert kennen, rijd hij best lekker. Wel blijft het een suffe wagen zonder sjeu. Wat me opvalt is dat er nooit een kraakje of rammeltje te horen is.
Geen, en deze zullen er ook wel nooit komen...
Wel zijn er een paar nadelen naar boven gekomen:
De gevoeligheid van de regensensor is niet goed in te stellen, hij gaat te lang door, of begint te laat.
Daarnaast als het hard regent, gaat de parkeersensor aan de voorzijde enorm te keer en zet ik de boel maar uit.
Ook is jammer dat je als je de auto hebt uitgeschakeld je de ruiten niet meer kan sluiten en moet de motor weer gestart worden voordat je de ruiten kan bedienen.
Update september 09
Hier even weer een korte update van mijn ervaringen met de Verso tot nu toe. Ik ben inmiddels goed vertrouwd geraakt met de Toyo en moet eerlijk toegeven dat hoewel de auto nog steeds slaapverwekkend saai is, hij wel als een goede jas aanvoelt. Op de puntjes na die ik al heb vermeld is er werkelijk niets aan te merken op de auto en rij ik nu al een jaar braaf m'n woon- werk kilometers. Een puntje van kritiek die er bij is gekomen: de armsteun aan het deurportier is te hard. Ik krijg er last van mijn elleboog van. Een dikkere foam laag aan de binnenzijde van de bekleding zou een goed iets zijn. Verder wil de pook wel eens uit de achteruit springen als ik hem er niet goed ingelegd heb. Kortgeleden heb ik nog een complete nieuwe kinderkamer opgehaald en ondanks de hoeveelheid, (komode reeds gemonteerd, kast gedemonteerd en kinderledikant gedemonteerd) paste dit na wat creatief passen en meten allemaal in de auto.
Voor de rest: Als je een ruime betrouwbare, ietwat saaie auto zoekt, kijk niet verder dan de verso...
Afscheid
De Toyo en ik gaan uit elkaar. Ik heb de mogelijkheid gekregen een Mercedes B klasse diesel te gaan rijden en daar heb ik mee ingestemd. Na een goede 30.000km probleemloos rijden komt er een eind aan onze relatie. Tot ziens Verso en ik wens je veel succes toe en nog vele probleemloze, maar saaie kilometers. Gefeliciteerd nog met je 4e Tevredenheids Trofee: terecht gewonnen!
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten3
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Toyota Verso 1.8 16v VVT-i Luna (2008) - Test

Test: Toyota Verso - Kia Carens - Citroën Grand C4 Picasso

Eenvoudig parkeren kun je nog in Almere

Lewis Hamilton gelooft weer in strijd met Red Bull

KG Mobility Tivoli: vernieuwde SsangYong is een beetje van beide