Toyota Urban Cruiser 1.3 VVT-i Dynamic (2010)

Toyota Urban Cruiser 1.3 VVT-i Dynamic (2010)

UitvoeringUrban Cruiser 1.3 VVT-i Dynamic
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2012

Degelijk en betrouwbaar

Heb deze auto in 2012 met 8000 km op de teller gekocht. Had hiervoor een 3 deurs Corolla, wilde graag een 5 deurs. Liep in de garage tegen deze aan toen ik een proefrit in de Yaris hybrid ging maken.

Geloof het of niet, deze ligt beter op de weg dan de Corolla. Zelfs minder zijwindgevoelig. Heb er wel 17 inch velgen en wat bredere banden onder liggen.
De stoelen geven minder goede zijdelingse steun door de vorm ervan. Hij stuurt veel directer. Geen vaag gevoel in het stuur, wat ik in alle toyota'(4) voor deze wel heb ervaren.
Geluidsisolatie is ook voldoende. Hij maakt rond de 3000-3100 rpm als je 120km/u rijdt. Motortje pakt goed op als je hem maar op toeren rijdt. Hij is ook soepel genoeg. flauwe bocht in de 5e versnelling, rotondes in zijn 3 zonder problemen.
Geluidsinstallatie (gecombineerd navigatiesysteem) voldoende. Lage tonen niet overtuigend daarom achterin een woofer geplaatst, dit voldoet prima met originele speakers voor en achterin.
Praktisch: achterbank is verstelbaar.
Een wat hogere zit is prettig met in en uitstappen.
Problemen: Heb wat rammeltjes zitten in het dashboard, heel irritant maar verdwijnen vaak als het warmer weer is.
Verder buiten de regulier beurten nog nooit iets gehad met deze auto.
Vakantie: verschillende keren naar Italië en Frankrijk geweest. Ook in de bergen komt hij daar prima mee. Je moet wel wat meer schakelen maar ook dat gaat ook soepel, geen probleem.

Gebruik: Rijdt zo'n 12000 km per jaar. 3000 hiervan vakantie. De rest combinatie snelweg stad, waarvan meeste in de stad. setje winterbanden en zomerbanden. Verbruiksmonitor 6.2 l/km (1 op 16.12)

Ingeruild

Heb vandaag de UC ingeruild voor een Seat Leon. Heb in mijn hele "autorij loopbaan" alleen maar japanners gereden. Stuk voor stuk erg betrouwbaar. Deze Urban cruiser stak er voor mij met kop en schouders boven uit. Rijd nog hetzelfde als toen ik hem voor het eerst meenam. Vooral het directe stuurgedrag valt positief op naast mijn vorige auto's. Buiten regulier onderhoud helemaal niets aan mankementen gehad, zelfs geen onverklaarbaar lampje op het dashboard. Enigste irritante was de hoeveelheid rammels in het interieur.