Toyota Starlet 1.3i (1994)

Uitvoering | Starlet 1.3i |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Super auto
In 2000, nu 9 jaar geleden, kochten wij de Starlet bij Fiat-dealer Van Winsum te Kampen. Als tweede auto.
Wat een fantastische auto! Hij heeft ons nog nooit in de steek gelaten. Buiten het gewone onderhoud zelfs helemaal niets bezonders.
Ok, deze Starlet in "Spirit" uitvoering is dan ook van alle luxe verstoken. Er zit zelfs geen interval op de ruitenwissers voor.
Dus er kan ook weinig kapot gaan.
Ik had de legendarische Toyota-betrouwbaarheid altijd van horen zeggen, nu heb ik het zelf mogen ervaren.
De 1.3 motor is lekker pittig. Bij lage toeren is er niet zo heel veel trekkracht voorhanden, maar de motor is wel heel soepel. 50km/h in z'n vijf is geen enkel probleem.
Het verbruik heb ik het afgelopen jaar bijgehouden: 1 op 14,5 gemiddeld bij gewone rijstijl.
Dit is een auto waarbij ik het onderhoud heel goed zelf kan doen. Olieverversen, nieuw oliefilter en luchtfilter. Fluitje van een cent.
Op 23/06/2005 Kmst 75.515 heb ik bij Toyota Dealer Midland Motors te Dronten de distr.riem laten vervangen in combinatie met kleine beurt en apk. (Qua kilometerstand was het nog niet nodig, maar wel qua tijd. Vervangen om de 7 jaar of 90.000km)
Kosten: EUR 387,14 (valt ook nog mee).
Daarna het onderhoud weer zelf gedaan.
Plus en minpunten van de Toyota Starlet
+ bijzonder betrouwbaar
+ pittige, soepele motor
+ zuinig
+ best comfortabel in zijn klasse
+ lichte precieze versnellingsbak
+ goede wegligging
+ lage onderhoudskosten
+ waardevast
Min:
- niet veel binnenruimte;
- rode lak (geen metallic) wordt op den duur dof
- karige standaarduitrusting
Over niet al te lange tijd zullen we onze Starlet gaan inruilen voor een Yaris. Ja, weer een Toyota!