Toyota Prius THSD Business Edition (2004) #3
Uitvoering | Prius THSD Business Edition |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Ook na 100.000 km’s blijf je je verbazen over het vernuftige concept van de Prius. Het samenspel tussen verbrandingsmotor, electromotor en elektronica zorgt er voor dat altijd zo efficiënt mogelijk wordt gereden. Uiteindelijk resulteert dat in een verbruik dat lager ligt dan mijn vorige auto, een skoda octavia diesel met automaat. En de motor daarin staat toch al bekend als zeer zuinig. En hoewel ik geen milieufrak ben: het is toch een aangenaam idee dat juist waar anderen vervuilen (file en stadsverkeer) ik door electrisch te rijden juist niet vervuil.
En hoe rijdt dat dan? Positief zijn vooral de prestaties en de stilte van de auto. Kun je goed genieten van de meer dan uitstekende geluidsinstallatie. Minder ben ik te spreken over het uitzicht en de stoelen. En voor de rest rijdt de auto zoals een auto uit die klasse hoort te rijden.
Tenslotte nog één uitgesproken pluspunt van de auto: ik heb regelmatig heel veel plezier om de verbaasde gezichten als ik geluidloos wegrij. Een onbetaalbare ervaring.
Absoluut nul komma nul. Misschien is dat nog wel het meest verbazende aan de auto: één brok electronica dat vanaf het begin werkt en blijft werken.