Toyota Corolla Verso 1.8 16v VVT-i Linea Sol (2002)
Uitvoering | Corolla Verso 1.8 16v VVT-i Linea Sol |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Over gestapt van een Hyundai H 200 naar Toyota Corolla verso sol automaat VVT-i 1,8. Een wereld van verschil, eigenlijk zijn beide auto"s niet te vergelijken wat betreft de rij prestaties, van een busje naar een ruime middenklasse auto. Alleen al het rij gedrag de vering van beide auto"s een zeer stug geveerde Hyundai naar een vloeiend over de weg rijdende Toyota, geen zware koppeling meer maar automaat. Even wennen maar daarna veel plezier, de rij eigenschappen van het niet meer hoeven schakelen. De hoge instap is voor mij een pre ivm rug klachten.
In de 3 weken dat de Toyota in mijn bezit is zou ik hem niet meer willen missen. Het overschakelen van de automaat gebeurd geruisloos zonder dat je het merkt. Het bedieningspaneel van de boordcomputer en het navigatiesysteem is even wennen wat instellen betreft. Ook met de klimaat controle heb ik even moeten stoeien voordat ik de juiste instelling gevonden had. De handleiding is een beetje summier, dus even langs de garage geweest en wat meer uitleg gekregen.
Toyota heeft op deze auto echt zijn best gedaan om het de rijder echt naar het zin te maken. Motor is geruisloos, een gesprek in de auto is op normaal niveau te voeren wat bij Hyundai wel anders was. Dashboard is zeer overzichtelijk. Het comfort van de stoelen is goed.
De Toyota is ruim, comfortabel en bied veel rijplezier. De betrouwbaarheid zal in de loop van de tijd moeten blijken.
Tot nog toe geen problemen met de Toyota gehad, nog niet het kleinste mankement.