Toyota Corolla 2.0 D4-D Executive (2004)
Uitvoering | Corolla 2.0 D4-D Executive |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
De Toyota Corolla diesel (116 pk) is een prima wagen die goed rijdt en het altijd doet. De enige reden om naar de dealer te gaan is om de reguliere onderhoudsbeurten te laten doen. Ik heb eigenlijk nu pas bij 64000 kom de twee stadslichten moeten laten vervangen, maar dat vind ik niet zo gek gezien het feit dat ik ook overdag altijd met het licht aanrijdt. De auto ziet er met het executive pakket (leer, turn by turn navigatie en sportvelgen) sportief uit en vooral de kleur zwart staat hem goed. De Corolla is niet zo heel populiar in de leaseklasse, maar dat begrijp ik niet, want het is echt een goede auto! Er wordt in de testen altijd gezegd dat de auto saai (met de standaard wieldoppen is het bijvoorbaat al niet zo spannend!) en degelijk zou zijn en dat er geen goede zitpositie mogelijk is. Ik ben echter 1.84 en zit altijd lekker.
De motor is sterk en heeft genoeg power. Extra pk"s kunnen uiteraard nooit kwaad en ik ben benieuwd of Toyota straks de 150 pk (afgeleid van de nieuwe 180 pk diesel) ook in de Corolla levert. De auto zit goed in elkaar, weinig tot geen gekraak, al is hij qua bagageruimte niet geweldig.
In vergelijking met de A3 die ik hiervoor had komt de Corolla er stukken beter uit! Alleen al die herrie van diesel... Onder de 2000 toeren is er eigenlijk geen vermogen, maar daarna is er veel kracht en schiet je vooruit! Er valt niets negatiefs over de auto te zeggen en ik zou hem zo weer bestellen!
Wat ik jammer vind is dat er zoveel mooie Japanse auto"s ondergewaardeerd worden en dat je ze zo weinig ziet in vegelijking met de mainstream modellen. De Subaru Legacy Outback 3.0R, de Lexus IS, de Mitsubishi Lancer en Grandis, Daihatsu YRV Turbo, Honda Accord 2.4. Daarnaast moet Mazda in de 3 een zwaardere diesel gaan leveren!
In een jaar bijna 65000 km en geen enkel probleem!