Toyota Corolla 1.6 GTSi (1993)

Toyota Corolla

UitvoeringCorolla 1.6 GTSi
Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf2005

Ik ben bekend met het merk Toyota en had al wel eens een Corolla gehad, zo n vierkante. Twee maal in gestapt in een Starlet diesel. Altijd zonder problemen gereden met minimale kosten. Mijn andere merk is BMW. Ik heb menig BMW-tje gehad uit de 3 en 5 serie. Puur voor de lol.
Ik was nu op zoek naar een snelle betrouwebare benzine auto die er aardig uitzag. Het werd Corolla GTSi met een 1600 16v motor van de 1e eigenaar met de volledige onderhoudshistorie. In het begin was ie wat lui maar is inmiddels aardig fit. De stoelen zijn redelijk. Het interieur is verder typisch Japans en slijtvast. Ik heb via internet een schuif/kanteldakje gekocht en in laten monteren. De buitenkant is standaart opgeleukt met kenmerkende spoilers en skirts voor de GTSi. De motor is soepel en krachtig. De geboden Pk´s zijn niet altijd op de voorwielen over te brengen in de 1e en 2e versnelling.
Verder trek ik de auto aan als een jas. Hij rijdt zalig. Soepel sturen en remmen. Verbruik bleek een beetje tegen te vallen. Ik rekende op 14 kilometers op een liter. Ik haal er echter maar 11.

Stabilsatorstang rubbbers vervangen. (rammelden) Hatchbackklep-rubbers vervangen (rammelden) 2e-hands achter schokkers via internet gekocht en vervangen. Onderdelen van Toyota zijn erg duur.

PRIVATE LEASE Toyota Corolla