Toyota Corolla 1.6 16v VVT-i G6 (2001)

Uitvoering | Corolla 1.6 16v VVT-i G6 |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Ik reed in een Nissan Almera, prima auto, maar wat saai. Ik wilde weer eens wat anders. Wel een Japanner, maar iets meer auto dan een Nissan.
Na zoeken op internet gekozen voor een Toyota Corolla. Betrouwbaarheid en sportiviteit komen samen in deze G6-uitvoering. De prijs was gunstig en na een proefrit was ik verkocht. Wat een fantastische auto. Knalrood, dus lekker sprotief.
De lichtmetalen velgen waren aangetast door corrosie, een euvel van veel Toyota’s van die lichting, aldus de dealer. Ze konden er niet veel aan doen, behalve zandstralen, maar dat vond ik wat te duur, ook na het aanbieden van delen van de kosten door de dealer. Uiteindelijk hebben we de velgen verwisseld met een Corolla G6-R uit 1999 die ook in de showroom stond, deze velgen waren in nieuwstaat.
Ik rijd nu een week in de auto en hij bevalt uitstekend. Alle luxe is aan boord. Het enige nadeel aan de auto (en dat is bij de Corolla van de vorige generaties ook altijd zo geweest) zijn de korte zittingen van de stoelen en de gebrekkige steun in de onderrug. Maar met een klein kussentje is dit goedkoop opgelost.
Ik kom uit een Toyotafamile, vandaar toch wel de voorkeur voor deze auto tijdens mijn speurtocht op internet.
Update 05-12-2007:
Na een half jaar rijden nog steeds tevreden. De auto is lekker fel en reageert goed op het gas. Alleen het schakelen van de 1e naar de 2e versnelling zou soepeler kunnen.
Ook de boordcomputer wijkt met betrekking tot het gemiddeld verbruik af van de werkelijkheid. Ik druk altijd na het voltanken de dagteller op om ook handmatig het gebruik te kunnen meten, en dat is altijd onvoordeliger dan wat de boardcomputer aangeeft.
CD-speler heeft het begeven, maar technisch is de auto perfect.
Update 05-11-2008:
We zijn alweer bijna een jaar verder dus tijd voor een update. Ik rijd momenteel weinig in de auto. Hij wordt als 2e auto binnen het gezin gebruikt. Mijn bedoeling is deze auto nog lang te houden. En met de /- 4.500 km. per jaar die ik rijd, kan de auto nog jaren mee. Ik heb absoluut geen problemen. In juli is de auto voor een kleine beurt en APK bij de gararge geweest, en de garagehouder heeft zelden een exemplaar in deze staat gezien. Zowel motorblok als carosserie zijn in nieuwstaat aldus de garagehouder. Extra reden om superzuinig op de auto te zijn. Na de winter gaat de auto daarom wederom naar een proffessioneel poetsbedrijf.
Conclusie, auto is perfect. Ook met het rijden merk ik geen rare dingen op. In de stad rijd ik meestal in de 5e versnelling. Zelfs dan trekt de auto bij lage toeren nog lekker door en ik houd het brandstofverbruik erg laag.
17-01-09. Net winterse periode achter de rug. Auto heeft in de kerstperiode twee weken stilgestaan, en na twee weken starten en lopen. De ANWB had het druk, maar de Toyota liep als een trein. Nog drie maanden en dan wordt hij weer gepoetst tot showroomstaat.
Rijd pas een week in de auto, dus geen problemen. Deze verwacht ik ook niet.
05-12-2007: CD speler heeft het begeven, zilver op de deurgrepen binnen laat los. Technisch geen problemen.
05-11-2008 Inmiddels (slechts) 6.000 km. gereden. Kleine beurt en APK gehad. Geen problemen, alleen twee ruitenwissers vervangen.
17-01-2009 Geen problemen en/of kosten aan de auto gehad.
18-06-2009 De auto is APK gekeurd en heeft een grote beurt gehad. Behalve een verstopte airco met schimmels is er niks aan het licht gekomen. Hij rijdt nog steeds als nieuw.
3e verslag
Vorige maand is de auto wederom gekeurd. Het enige probleem was een voorband met een bobbel die werd afgekeurd. Dit is waarschijnlijk het gevolg van een glijpartij geweest in de winter waarbij mijn band tegen een stoeprand knalde. Verder is de auto weer probleemmloos door de keuring gekomen. Zeker gezien het feit dat ik maar 5.000 kilometer per jaar rijd met de auto, hoop ik dat hij ooit in de toekomst het tot youngtimer gaat schoppen. De auto word zowel motorisch als optisch prima onderhouden dus ik heb er alle vertrouwen in. Wegdoen????? nooit !
Auto verkocht. Al die tijd een probleemloze auto geweest.