Toyota Corolla 1.4 D4-D Anniversary (2006)

Toyota Corolla 1.4 D4-D Anniversary (2006)

UitvoeringCorolla 1.4 D4-D Anniversary
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

De Toyota Corolla 1.4Diesel (2006) is een complete auto met alles er op en eraan. Binnenruimte is erg praktisch met allerlei handige vakjes om spullen op te bergen. Dashboard ademt kwaliteit en heeft geen onnodig veel knopjes. Verlichting van wijzers etc. is erg mooi (OPRIUM!); verlichting van middenconsole is echter groen; het had mooier geweest als dit ook Oprium verlichting was geweest. Het is erg handig dat het stuur zowel axiaal als verticaal te verstellen is. Wel is het jammer dat het stuur niet al te ver naar boven kan waardoor het voor hele lange mensen lastig is om het display compleet af te lezen.
Zoon van 1.86 kan nog net het gehele display zien, en dan staat de stoel helemaal op laagste stand en stuur op hoogste. We hebben de auto net een aantal dagen, en de eerste indruk is erg positief. Hij rijdt erg lekker, schakelt lekker, en hij is niet hard geveerd waardoor het geen crime is oneffenheden en drempels te nemen. Hij voelt goed en stevig aan. Wij hebben de auto in een Grey Mica Metallic (donkergrijs) met een spoiler op het dak; dit geeft een mooi effect aan de auto. Hij ziet er zowel aan de buitenkant als aan de achterkant solide, vertrouwd, en kwalitatief erg goed uit.
Het enige nadeel is dat de auto in de onderste regionen van de toerenteller (bij lage toerentallen dus) weinig fut heeft. Maar dat kan komen door het feit dat de auto nog ingereden moet worden; de teller staat nu op 250 kilometer. Als de motor echter in de lagere toeren zo ’sloom’ blijft denk ik erover om hem te laten chip-tunen. Maar goed; zo ver is het nog lang niet. Als ik meer kilometers heb gereden met deze auto zal ik jullie op de hoogte houden; een update volgt!! UPDATE 06-12-2006
we hebben nu ongeveer 4000 klm. opzitten. De corolla bevalt prima, ik heb in duitsland vol gas meegereden tussen 160 en 180 gaat prima. ik moet zeggen het rijd goed , geluid is goed, comfort is goed. het enige wat ik nog zou wensen is het trekkracht onderin, onder 2000 toeren geeft de 1.4 diesel niet thuis. ik ben een vlotte rijder daarom is het verbruik aan de hoge kant: 1 op 15 gemiddeld. het enige wat mij opvalt is dat er regenwater op het stoel druppeld maar dat is gering. wat ik ook mooi vind is het instrumenten verlichting, jammer is dan wel dat het verlichting dimt wanneer je de lampen aanzet, avonds is dat welzo prettig maar ik zet ook overdag de lampen aan dan heb liever dat het niet dimt. Op mijn Yaris hebben ze een goede oplossing voor het dimmen van instrumentenverlichting, er zit namelijk een knopje bij ,als je daar op drukt gaat het weer feller branden, bij corolla heb je die optie niet. jammer! ik heb ook het iedee dat deze corolla veel tocht aan de binnenkant waardoor de ramen van binnen veel beslaan, daarom staat de airco veel aan om het vocht weg te krijgen , wat goeg lukt, bij de yaris heb ik daar minder last van,yaris heeft geen airco, met aanjager aan krijg ik het vocht wel weg ,maar bij corolla moet de airco aan. nu de corolla ingereden is denk ik aan chip-cuning maar ik weet niet of dat verstandig is. sugesties zijn welkom.

Geen problemen na een week. Wij hebben echter wel zelf de kleine vlekjes van de auto moeten schoonmaken. Dit had de dealer natuurlijk zelf voor aflevering moeten doen.

update

ik heb nu de corolla 5 jaar en heb geen spijt gekregen van aankoop. In de garantieperiode is het dynamo vervangen, lager maakte geluid, daarna geen problemen gehad, een aanrader deze corolla 1.4 diesel
De power-box zit er al jaren op en geeft geen problemen, is nu 110PK zou er niet zonder kunnen.

PRIVATE LEASE Toyota Corolla