Toyota Corolla 1.6 Linea Terra (1998)

Toyota Corolla

UitvoeringCorolla 1.6 Linea Terra
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2006

Gewoonweg Geweldig

Deze auto gekocht na een 16 jaren duits te hebben gereden.

Wat een verschil, wat bij een duitse auto (Opel) bij de keuring altijd geld koste, kwam deze kleine rakker er altijd zonder een cent onkosten vanaf.

Toyota, gewoonweg wat ze altijd zeggen, een probleemloze auto.

De automaat maakte het allemaal even leuker, en de pittige motor kan altijd goed mee.

Een soepele motor met veel souplesse, klein maar fijn.

Bij snelheden rond de 140 was de kracht er een beetje uit, maar ja, voor een 1.6 is dit toch gewoonweg goed.

Door de liftback een gigantische ruimte die gewoonweg een stationwagen inhield.

Deze auto ingeruild voor een Toyota Avensis, dit i.v.m de 2.0 van de Avensis en door mijn verre ritten een verbetering, ik ben 1.86 lang en de Avensis is wat groter, maar zeker niet veel beter qua alles.

Toyota, gewoonweg een wereldauto (van de reclame klopt)

Back to the Avensis

Back to the Avensis.

Na een tijdje een Corolla uit 1998 te hebben gereden, nu terug naar de Avensis.

Onze vorige Avensis had ik destijds verkocht, nog steeds een beetje spijt van, het was zo'n fijne auto....

Dan maar nu terug naar de Avensis, maar dan naar het topmodel, een Toyota Avensis D4 - Automaat met een heuse 2.4 motor Linea Luna uit 2004.

Na een proefrit direct gekocht, wat een fijne auto. De soepele 5 bak schakelt perfect en de auto rijd in een woord geweldig.

Ik heb hem pas sinds 14 oktober, maar nu al een dikke fan en een dikke plus.

Een auto uit 2004 die goed rijdt en schakelt, en nergens rammelt bovendien. Dat is op zich toch al een dikke 10 waard.

Alle lof tevens voor Toyota Dealer van der Linden uit Meppel die zo lief was om de auto een paar dagen voor mij vast te houden.

De Corolla (vorige auto) was ook een zeer fijne auto, maar deze Avensis zorgt mij elke keer weer kippenvel, een prima aanschaf.

Jammer dat door de milieu eisen de 2.4 bijna tot het verleden behoort, toch zonde, zoveel pret uit een auto halen is toch ook zeker wat waard.

PRIVATE LEASE Toyota Corolla