Toyota Corolla 1.6 GXi (1995)

Uitvoering | Corolla 1.6 GXi |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
De laatste echte Corolla
Het is al weer vijf jaar geleden dat ik deze auto had.
Maar toch alsnog een gebruikersreview.
Destijds aangeschaft voor 5000 euro met een 77100 km op de teller.
Het betrof een XLI Comfort uitvoering met extra's als CV, stuurbekrachtiging enzovoort enzovoort.
Daar ik jong was en mezelf al snel aansloot bij een autoclub duurde het niet lang of een en het ander veranderde aan het uiterlijk van de Corolla.
Over de prestaties was ik goed te spreken, een druk op het gaspedaal en de Corolla spoot vooruit. De 1.6 was exact dezelfde motor als in het sportmodel de GTSI aangeboden werd.
Echter het oog wilde ook wel wat.... enzo kon het gebeuren dat ik een wedstrijd won waarin de hoofdprijs de ombouw van mijn auto was.
Ik heb hem vier maanden naar een bedrijf in België gebracht..... en kreeg hem 1 april 2007 terug zoals op de foto's te zien is.
Ik heb daarna met veel plezier gereden in deze Corolla. Ondanks de km stand die richting de twee ton ging bleef het een betrouwbare auto.
APK keuring was een eitje.... en op een aantal slijtage van onderdelen na die vrij logisch waren heb ik tot ik hem in 2016 in elkaar reed geen problemen gehad. Altijd starten en lopen.... zelfs na de crash waar destijds een wiel bij afgebroken was....