Toyota Celica 1.6 STi (1991)
Uitvoering | Celica 1.6 STi |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Toyota Celica T18 ( White Angel )
Goededag Autoweek lezers ...
Ik heb in 2004 mijn celica gekocht van 1991 in het wit.
Hierbij had de auto al 220.000km gelopen
En kosten toen 3700euro
Echter gaat men er vanuit als men al een auto koopt bij een Merk gelijke Dealer dat ze verstand hebben van een auto , en dat ingenomen auto,s bij rijklaar ook een grondige inspectie hebben gehad...
Echter dit liet toen aan twijfels over , remblokken voren waren compleet scheef afgelopen , en radiateur zat water in en geen antivries , antenne was maar een afgebroken stompje nog met tape erom ( antenne is wel zonder bijkosten vervangen ) maar radiateur is naar een paar dagen lek gegaan , echter deze wou men niet vervangen omdat die bij aankoop dicht was , maar hij was er echt slecht aan toe , naar een beetje kabaal maken zo dat mensen het probleem mee krijgen , is toch besloten te worden dat ze dit voor hun rekening nemen !!!
1week naar aankoop de eerste keer regen , wordt ik bij het eerste stoplicht op me banden gewezen , door in de regen uit te stappen , zie ik dat me banden een soort witte schuim laat eruit komen , naar achteraf navraag bij de dealer , bleek deze auto gewassen te zijn in een WAXstraat , maar niet alleen mijn banden maar ook rest rubbers werden wit , dit is door de dealer ook verholpen toen met een tegoed bon , om bij een poets bedrijf langs te gaan , was wel even schrikken om wit uit een band te zien komen haha....
Verder van binnen was de auto met 220.000km goed onderhouden , maar ook rest onderhoud zoals banden was zeker niet op bespaard.
Rij eigenschap van de auto is ook prima , maar ook trek vermogen zelfs naar 400.000km is nog altijd optimaal , een beetje vermogens verlies merk je wel hoor , maar 200km/h is nog altijd te halen....
Nu jaren verder en ik nog jong is de auto een beetje van uiterlijk veranderd zoals op de foto,s denkelijk wel een beetje te zien is : alle verlichting is vernanderd , Helderglas koplampen , heldere knipperlichten voorbumper en spatboren , turbo mistlampen , facelift achterlichten met orginele gt4 stekker erbij voor dubble achterlichten ( zoals foto laat zien ) vindt ik persoonlijk mooier uitzien dan enkel , maar ook de uitlaat moest eraan geloven , middenpijp gehalvaseerd staal , en einddemper powerfull 2x67mm , voor een diep sportief geluid
Maar ook de wondere zijn de wereld nog niet uit :
2006 ongeluk met een vw passat , deze met 50km/h mijn neus in zijn zijkant gereden , bumper en ophanging moest vervangen worden , ECHTER chassis was compleet recht en hoefde niet gericht te worden :-)
2007 Een niet oplettende vuilniswagen chauffeur , die met zijn gevaarte op de autobaan van recht naar links komt , terwijl ik al bij hem was , hierbij kon ik op die paar meter niet mee uitremmen van 120 naar 80km/h , en klapte achter op de treeplank en wagen zelf , hierbij was alles krom , hele neus moest vervangen worden zelfs kokerbalk , maar nu het ongeloofwaardige voor vele misschien ( ik kan het zelf nog altijd niet geloven even als het schadebedrijf ) Het Chassis was recht , en hoefde niet gericht te worden , nu weet men ook waarom die White Angel heet :-)
Ik hoop U vond het zeer intressant , zou u vragen hebben , of wilt U het mooie ervan weten hoor ik dit graag van U..
Vriendelijke Groet :
Alexander