Toyota Carina E Stationwagon 1.8 XLi (1997)

Toyota Carina E Stationwagon 1.8 XLi (1997)

UitvoeringCarina E Stationwagon 1.8 XLi
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2006

Na bijna 4 jaar na volle teveredenheid gereden te hebben in onze Carina E 1.6(GXI)van 1996, en ong 100000 km, werd het tijd voor iets anders, met een km. stand van 220000, werden de achterschokbrekers wel wat zwakker. Omdat we meer ruimte zochten, op zoek naar een Toyota Picnic. Deze bleek bij nader inzien en een testrit van twee dagen, voor ons niet zo geschikt, i.v.m. de vijf zitplaatsen, en te weinig bagageruimte.
En een Avensis heeft toch weer iets minder ruimte dan een Carina.
Dus werd het weer een Carina, deze keer een Stationwagen, en een jaar jonger en met net 111000 Km op de teller.( en dit is het laatste type, met het Toyota embleem op de motorkap) De wagen komt van de eerste eigenaar, en deze kocht hem als demo met 8000 Km op de klok. de auto ziet er uit als een plaatje, en is schadevrij, en bij de dealer waar hij stond altijd in onderhoud geweest, Prima dus!
Deze heeft een wat mider luxe uitstraling van binnen en ook geen electrisch pakket, net als onze oude, maar wel Airco! Wat een genot.
De dealer levert hem netjes af, met beurt, airco afgevuld, en een half jaar Bovag garantie. Hij bevalt prima,en rijdt als een nieuwe lijkt het wel, alleen moet ik erg wennen aan deze 1.6 Lean Burn motor. (Het is dus geen 1.8 Lean burn motor)
De oude had gewoon 16 pk meer.... en dat merk je best, zolang het groene economy lampje brand, gaat het erg beheerst allemaal, maar dan is ie wel net zo zuinig, of zelf iets zuiniger dan onze oude. Ook het geluidsniveau is aanzienlijk minder, dan bij de vorige. Ik heb er een set lichmetalen 15’velgen onder gezet, dan luikt het allemaal iets leuker.

Geen enkele problemen, onze oude had op een gegeven moment een lek stuurhuis, maar deze is toen onder garantie vervangen.

Maar na een week of drie, kwam ik tot de ontdekking, dat het rechter portier aan de binnenzijde onderaan roest was ontstaan, net onder de kitrand! Dat was wel even schrikken zeg! Daar kijk je niet naar bij een Toyota, zeker niet dat je vorige Carina absoluut geen roest heeft, en ruim een jaar ouder is..
Ik heb de dealer gebeld, en de verkoper waar ik hem van gekocht heb, was net met vakantie, maar zijn collega garandeerde dat het in orde zal komen. Het komt af en toe voor dat af fabriek de onderste kitrand van de portieren net niet goed is afgedicht, en er water achter kan komen, bij deze dealer was het één keer eerder gebeurd. Toen de verkoper er weer was van zijn vakantie, Ik heb de auto nu al ruim 8 weken zei hij dat het allemaal onder garantie gerepareerd zou worden, en netjes zou worden afgewerkt.("Ik heb het zelf ook nog niet gezien, anders had ik het voor de verkoop al in orde gemaakt" aldus de dealer) Ik zou de auto een dag of twee kwijt zijn. aanstaande week breng ik hem dus even weg, en we wachten af.... Alle lof voor deze dealer dus!
Hiervan houd ik u op de hoogte via mY Dealer review.