Toyota Aygo X Hybrid 115 play (2026)

Gebruikersreview

Toyota Aygo X Hybrid 115 play (2026) #2

UitvoeringAygo X Hybrid 115 play
Bouwjaar2026
Jaar van aanschaf2026

Prima auto voor een prima prijs

• 10 km

Mijn vorige auto was een (tweedehands) Honda CR-Z uit 2012. Bijzondere auto om te zien en om in te rijden, maar na vijf jaar wilde ik iets anders.

Na wikken en wegen en zoeken kwam ik op de nieuwe hybride Aygo X. De meeste besprekingen op internet gaan over de GR Sport van 31.000 euro, maar een dergelijke prijs is echt niet nodig: voor 24 duizend heb je de Play-versie, en daar zit ongeveer alles in wat ik kan bedenken, en meer dan dat: adaptieve cruise control, android auto, systemen om netjes in de rijbaan te blijven, een syteem om niet te botsen, parkeercamera, verkeersbordherkenning.
De duurdere versies zijn meteen duizenden euro's duurder, en hebben bijna alleen voorzieningen waarin ik niet geinteresseerd ben.

Deze auto rijdt heerlijk, hij is klein, licht, wendbaar, snel. Ideaal voor gebruik in de randstad waar ik woon. De grote meerderheid van de wegen die ik rij, zijn 30, 50, 70, of 80 km wegen. Het benzineverbruik schommelt dan ook rond 3.5 liter per 100km. Op de snelweg neemt het verbruik iets toe, ik schat tot ongeveer 4 liter/100km

Toyota heeft een fantastisch goede app, die bij elke gereden rit feedback geeft over mijn rijstijl, zich daarbij vooral richtend op zuinigheid en efficiency.

De auto reageert snel op het gas, stuurt heel fijn en soepel, inparkeren is erg makkelijk.
Voor de bestuurder (ik ben 1.90m) en voor de passagier is er veel ruimte, het voelt niet krap.

Ik heb de achterbanken altijd neergeklapt, er is dan een prima bagageruimte: 99% van de tijd zit ik alleen in deze auto, met wat (grote) spullen achterin.

Een klacht over een eerdere versie van de Aygo was het geluid op de snelweg. In deze nieuwe versie (ook in de Play) is betere geluidsisolatie toegepast. De duurdere versies hebben bovendien iets dikkere ruiten.
Ik vind het geluid op de snelweg prima te doen, het is niet muisstil, maar is in elk geval een stuk rustiger dan in mijn oude Honda.

Een paar minpuntjes: jammer vind ik dat de buitenspiegels niet automatisch inklappen (wel in de duurdere versies, maar 2500 euro voor zelfklappende spiegels vond ik te veel). De bestuurdersstoel zit niet slecht, maar ik zou liever een wat steviger ondersteuning willen.

Ik heb nu ongeveer 1500 km met de auto afgelegd, alle rijsystemen en alle scherminformatie beginnen vertrouwd te worden, het functioneert allemaal prima, en ik ben elke keer weer blij als ik ga rijden.

Praat verder op het forum