Toyota Avensis Wagon 2.2 D-4D-F Executive Business (2009)
| Uitvoering | Avensis Wagon 2.2 D-4D-F Executive Business |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2009 |
| Jaar van aanschaf | 2009 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Ik heb deze auto als nieuwe auto gekregen. Mijn vorige auto was een VW Passat. Hier heb ik behoorlijk wat problemen mee gehad, vandaar dat mijn keuze voor de volgende auto niet op een Passat viel. Ik vind deze auto, te kaal en te duur en beslist niet beter dan een andere, in mijn ogen, gelijkwaardige auto.Gemiddeld rij ik tussen de 85 en 90.000 kilometer per jaar. Deze Toyota Avensis bevalt mij boven verwachting. Ook met de caravan van 1500 kg heeft hij geen enkel probleem. Tot op dit moment geen enkel technisch probleem gehad. Alleen drie keer een schade gehad. De eerste werd binnen een maand gereden door mijn dochter die een paaltje over het hoofd zag. Voorbumper en scherm kapot. Tweede schade iemand die de achterkant van heel dichtbij ging bekijken, dus een achterbumper werd vervangen. De laatste schade was de meest heftige schade. Tijdens de laatste heftige storm brak er een kop uit een boom en viel, tijdens het rijden boven op het dak. Schade bedroeg € 17.300.-. De lease maatschappij heeft de auto laten repareren. Tussen boekwaarde en schadebedrag zat een bedrag van € 2.800-. Hierdoor werd de auto niet TL verklaard. Alles bij elkaar al heel wat meegemaakt met deze auto, maar ik blijf het een prettige en betrouwbare auto vinden. Doordat ik de diverse schades heb gehad, moest ik noodgedwongen diverse malen en vele kilometers, plm 8.000 km, in een vervangende auto rijden. Waaronder VW Touran en VW Golf. Deze beide VW modellen hebben mij niet kunnen bekoren. Ik denk dan ook dat de volgende auto geen VW gaat worden. Voorlopig blijf ik nog even met de Toyota doorrijden.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Toyota Avensis Wagon 2.0 VVT-i Multidrive (2010) - Test

Mazda 6 SportBreak - Renault Laguna Estate - Toyota Avensis Wagon - Volkswagen Passat Variant - Test

Toyota Avensis Wagon 1.8 (2009)

Test: Citroën C5 Tourer - Seat Exeo ST - Toyota Avensis Wagon - Volvo V50

![Toyota Avensis 2.0 VVTi Dynamic AUTOMAAT [ trekhaak xenon half-leder ]](https://cdn.autotrack.nl/cdn-cgi/image/width=320/59132434/0-6c30268191a1e85540e8e0970928d50b.jpg)