Toyota Avensis Wagon 2.2 D-4D D-CAT Luna (2008)

autoreview

Toyota Avensis Wagon 2.2 D-4D D-CAT Luna (2008)

Signalement

UitvoeringAvensis Wagon 2.2 D-4D D-CAT Luna
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008
KM-stand laatst190.860 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

De 2.2 D CAT is een fijne wagen met foutjes

 • 82.600 km

Na ruim 2 jaar en 82.000 km verder tijd voor een verslag.
I.v.m met mijn werk mocht ik in januari 2008 een nieuwe wagen uitzoeken. Aangezien ik hiervoor met volle tevredenheid al in een Avensis diesel (126 pk) wagon van 2003 (het eerste nieuwe model)reed, was de keuze gauw gemaakt. En omdat ik net een caravan had gekocht maar gekozen voor een 150 pk versie. Die was helaas niet meer leverbaar i.v.m. milieunormen en zonder roetfilter) en uiteindelijk gekozen voor de meest krachtige diesel; de 2.2.D Cat.
Als caravantrekker is het echt een superwagen. Met een koppel van 400 Nm bij 2000 tpm, merk je helemaal niet dat je een sleurhut aan je terkhaak hebt.
Voor dagelijks gebruik en vakanties een heerlijke comfortabele reiswagen met een hoop ruimte. Maar het zijn niet alleen superlatieven die ik deze Avensis toedicht, want er zijn zeker ook een aantal zaken die ik minder vind, zeker voor een auto van ruim €35.000.
Bij 62.000 km begon de auto te sputteren en deed toen lekker niks meer. Bleek dat mijn roetfilter en katalysator waren verstopt.Op woensdag werd de auto weggesleept naar de dealer. 2 Weken bij de dealer gestaan, want bij de importeur waren de roetfilters op. Het blijkt dus bij dit type vaker voor te komen. Maar goed, met een vervangende Volvo V50, was het ook prima rijden. Alles onder garantie vervangen en vervolgens weer lekker verder doorgereden. Tot de 80.000 km toen ik voor een kleine beurt naar de dealer ging en daar meldde dat het olieverbruik ineens toenam. Steeds om de 40000 tot 5000 km 1 liter olie vervangen. Ik mocht gelijk een extra afspraak maken, want de dealer ging preventief de zuigerveren vervangen. Op zich een prima actie van de dealer, maar toch verwacht je dat niet van de "kwaliteit"van Toyota.
Maar goed, na deze reparatie rijdt ie weer als een tierelier.
Pluspunten:
- heerlijke ruime wagen
- lekker stil voor een diesel
- super krachtige diesel met een trekkracht cvan heb ik jou daar
- goede geluidsintallatie
- veel accessoires standaard

Minpunten:
- het verbruik is toch best wel fors; gemiddeld 1:12
- kleine brandstoftank van 50 liter
- geen aansluiting voor een mp 3 speler
- navigatiesysteem kan beter
- bluetoothsysteem voor je telefoon vind ik heel slecht, zeker met die engels sprekende mevrouw die steeds om de verkeerde dingen vraagt. Het schijnt dat in de nieuwste versies van de Avensis dit beter is geregeld.

Conclusie:
Een fijne reiswagen, maar die 2 grote reparaties had ik eigenlijk niet verwacht van een Toyota, zeker ook omdat ik met de vorige Avensis helemaal geen problemen heb gehad. Het schijnt aan de D-Cat motorblok te liggen.
Wel wil ik nog een compliment maken voor mijn dealer Toyota Oudshoorn in Alphen aan de Rijn. Superdealer met zeer goede service. Complimenten!!

Afscheid Toyota Avensis

 • 190.860 km

Na ruim 4 jaar afscheid genomen van de Toyota Avensis station. De laatste 2 jaar probleemloss gereden. Een heerlijke comfortable ruime gezinswagen. Zeker als caravantrekker zal ik de 2.2.D-cat missen. Aleen het verbruik was fors, maar ja dat weet je met zo'n motorblok. De volgende auto wordt een heel ander type: de Ford C-Max. Zit wat beter en hoger.... en wat lagere maandelijkse kosten.
Binnenkort mijn eerste ervaringen hier op de website.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens