Toyota Avensis Wagon 1.8 VVT-i Business (2010)
Uitvoering | Avensis Wagon 1.8 VVT-i Business |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Ik heb de auto net een paar weken, ik kan dus nog geen uitgebreide review afgeven.
Wel kan ik al melden dat de eerste 2000 km mij enorm zijn bevallen. De auto is zeer stil en comfortabel.
Het gaat hier om de Business editie. Bijna alle (belangrijke) toeters en bellen zitten er wel op. De auto geeft veel voor relatief weinig geld, met name vergeleken met zijn concurrenten is ie eigenlijk op dit moment zelfs vrij goedkoop te noemen.
Standaard : 17 inch licht metalen velgen, privacy glass, navigatie/ blue tooth, electrisch inklapbare spiegels , cruise control/snelheidsbegrenzer, regen/lichtsensor, parkeercamera achter.
Neem daarbij ook de grote betrouwbaarheid van toyota (ook de ervaringen met mijn andere toyota's meegenomen)kan je toch wel zeggen dat deze auto eigenlijk gewoonweg ondergewaardeerd is.
Wat betreft het verbruik kan ik tot nog toe zeggen dat dit rond de 1 op 12,5 (echte km) zit, wel moet ik hierbij opmerken dat dit vrijwel alleen geheel korte stukjes zijn, heel veel stad, dus je zou kunnen zeggen allerzins acceptabel. En ik hoop dat dit nog iets beter zal worden.
Verder kan ik melden dat de navigatie/bluetooth etc. perfect werken. Ook de electronische parkeerrem, het is misschien een kleinigheid, vind ik geinig en werkt prima.
Tot nog toe geen problemen, had ik natuurlijk ook niet verwacht.
Een goeie tip neem, ondanks de parkeercamera, die bij deze versie standaard er op zit, ook parkeersensoren erbij!
Tot de nieuwe update!
Vragen? Laat maar horen.
Inmiddels 5000 km gereden, nog steeds geen enkel probleem natuurlijk. Het comfort en de kwaliteit voelt nog steeds zeer goed en degelijk aan. Ik heb eigenlijk verder niet veel te melden, zoals ik al zei ik denk dat dit een zeer ondergewaardeerde auto is. Het verbruik cirkelt nog steeds rond 1:12 voornamelijk korte stukken, dus ja is redelijk te noemen. Op langere stukken heb ik weleens 1:15 gehaald.
Over een paar duizend km meld ik me weer.
MVG
Alles perfecto nog steeds natuurlijk!
Als ik dan toch een puntje van kritiek moet geven, de parkeersensoren(achter) hadden een iets harder geluid kunnen geven, qua volume. Maar ja dat is dan wel ieniemini kleinigheidje. Wellicht weet iemand of dit bij de dealer bijgesteld kan worden?
Verder blijft het een ideale wagen en mijns inziens wordt ie door veel mensen onterecht niet eens bekeken. Ik krijg veel positieve commentaren als men echt in de auto heeft gezeten en gereden. Prima strak en doet echt niet onder voor een mondeo of passat.
Bovendien is de kwaliteitsbeleving (en betrouwbaarheid zoals de meeste toyota's inclusief mijn vorige) zeer goed en de prijs is ook (nog steeds) zeer aantrekkelijk. Probeer maar is een vergelijkbare mondeo of passat met dezelfde (zeer complete )specificaties voor pak hem beet 30 k te krijgen (wagon!)
Ps Verbruik 1:12 (winter), alleen korte afstanden (rond 10km), dus zeer redelijk volgens mij, weet iemand of het zomerverbuik beter is dan in de winter?
Even een korte update, ruim een maand na mijn vorige update. Eigenlijk is er wederom weinig te melden, geen enkel probleem.
Het verhaal van de parkeersensoren (achter) heeft de dealer keurig opgelost, door het verklikkergeluid naar linksvoor te verplaatsen (ergens in het dash lijkt het).
Ik kan nu de radio en blowers keihard zetten, en nog steeds hoor ik de parkeersensor wanneer ik de auto in zijn achteruit zet, zeer goed...;-)Dit in combinatie met de achteruitrijcamera is natuurlijk ideaal.
Verbruik 1:12, het lijkt met het iets warmere weer een fractie te verbeteren. Met nog steeds de opmerking erbij dat ik vrijwel alleen maar korte stukken rijdt (15 km en minder plus voornamelijk stad)
De auto heeft zich na een vakantie van rond de 3000 km prima gehouden. Het verbruik werd er ook wat beter op. Geregeld haalde ik 1 op 13 (echte km). Mijn gemiddelde verbruik zit rond de 1 op 12,1, wat op zich redelijk goed te noemen is, te meer omdat grotendeels korte stukken worden gereden...
Verder is er eigenlijk niet veel noemenswaardigs te vermelden. Ik blijf dit een topauto vinden, prijs/ kwaliteit, prima
We zijn weer wat kilometers verder. Ik dacht laat ik weer eens wat van me horen. De auto gaat al aardig richting 1 jaar. Er is helaas niet veel bijzonders te melden, eigenlijk moet ik zeggen gelukkig maar!
De auto doet precies wat ie moet doen, geen problemen, geen gekkigheden.
Alles werkt prima, de ruimte is heerlijk, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Loop eens een keer langs de toyota dealer als je gaat kijken voor een nieuwe (prive) auto, je krijgt gewoon veel waar voor je geld (vergeleken met sommige andere, en je krijgt de bekende toyota kwaliteit natuurlijk).
Verbruik 1 op 12 tot 1 op 13, afhankelijk of ik wat langere ritten erbij heb zitten of niet, meestal zijn het korte ritten van enkele km dan kom ik dichterbij 1 op 12, bij langere ritten is ruim 1 op 13 mogelijk.
Gem dus 1 op 12,5 (echte km)
MVG
Perfect
Niks te melden eigenlijk. Nog steeds zeer tevreden. Gebruik varieert rond 1:12. Bij veel lange stukken is gemakkelijk 1 op 14 mogelijk.
Geen veranderingen
We zijn weer wat kilometers verder. Ook wederom een vakantie verder. Het is misschien saai, maar er verandert niet veel. De auto is bijna 2 jaar oud. Geen problemen, niks.
Verbruik blijf rond de 1:12. Daarbij aantekenend dat ik behoudens een vakntie verder alleen maar stukjes rij van 15 km of minder. Dus ja wat dat betreft kan je het allerzins redelijk noemen. De lange stukken, zoals op vakantie met daarin ook veel provinciale wegen dan is 1:14 mogelijk.
Met vriendelijke groet
Het wordt saai, maar goed geen verandering dus auto blijft overanderd uitstekend! Geen problemen, afkloppen natuurlijk.;-)
Verbruik krap 1:12 bij kou en korte stukken, tot wel 1:15 bij meer lange stukken. Gemiddeld voor mij 1:12,5, ik rij namelijk veel kortere stukken...
Mvg
Nog steeds prima
Tja eigenlijk geen nieuws, behalve dan dat we 20.000 km verder zijn. Verder behalve de beurtjes, gelukkig niks.

Toyota Avensis Wagon 1.8 VVTi Business | Camera | Trekhaak | Navi | Stoelverwarming
- 2012

Toyota Avensis 1.8 VVTi Business navigatie climate&cruise control trekhaak regen en lichtsensor goed onderhouden
- 2011

Toyota Avensis Wagon 1.8 VVTi Automaat Business | Trekhaak | Camera | Cruisecontrol | Prijs Rijklaar!!
- 2011