Toyota Avensis Wagon 1.6 16v VVT-i Linea Terra (2001)
| Uitvoering | Avensis Wagon 1.6 16v VVT-i Linea Terra |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2001 |
| Jaar van aanschaf | 2001 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Het is een degelijke auto, zowel wat uitstraling betreft als wat techniek, betrouwbaarheid en comfort betreft. Het is ook een ruime auto: hoewel de wielkasten vrij fors in het interieur steken, is het heel goed mogelijk om alle denkbare belading in de kofferruimte kwijt te raken. Ik heb diverse lange ritten met mijn auto gemaakt en stap daarna iedere keer redelijk fit uit. Dat komt door de redelijk comfortabele zitpositie maar ook door de standaard (met uitzondering van het echte basismodel) semi-automatische airconditioning. Mensen die een auto puur met hun hart kiezen, zullen misschien aan deze auto voorbijlopen (hoewel, smaken verschillen: ik vind mijn auto wel degelijk mooi), maar ze weten niet wat ze missen.
Kleine zaken zoals "klevende" deurrubbers bij een van de voorportieren en een iets hoger dan verwacht olieverbruik (1 liter op 3.000 km). De enige reparatie die ik in de afgelopen drie jaar aan mijn auto (nieuw gekocht) heb gehad, was deze maand: bij controle bleek er sprake van lekkage bij de remklauwen van de beide voorwielen. De garage heeft deze kostenloos (want binnen de garantietermijn) en preventief vervangen. Volgens de garage was hier sprake van een niet-regulier, exemplarisch geval van kwalitatief (Europees!) slechter materiaal. De garage kon achterhalen dat dit specifieke gebrek zeer weinig voorkomt. Zo zie je maar, zelfs bij een ijzersterk merk als Toyota kan je wel eens een zwakke plek ontdekken. Hier wreekt zich misschien het feit dat de Avensis in Engeland wordt gebouwd en ze in dat land wel erg vaak last schijnen te hebben van ’maandagmorgenauto"s’.